33. kolo
23.04.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Arsenal doma nestačil na Everton

Londýnský Arsenal prohrál v zápase 33. kola Premier League na domácím hřišti s Evertonem 0:1. Kanonýři prohráli poněkud kuriózním způsobem, střelu Richarlisona si mezi nohama srazil do vlastní sítě brankář Leno.

Po krátkém závaru a několika přihrávkách uvnitř pokutového území vystřelil v osmnácté minutě v dobré pozici domácí Saka, zamířil však ale jen do míst, kde stál připravený Pickford. Pokud by domácí záložník mířil o něco lépe, jeho celek by zřejmě šel do vedení.

O deset minut později přišel rychlý výpad Evertonu, zprava se do zakončení prodral Richarlison a Leno měl s jeho prudkou střelou docela problém. Nakonec ale ránu vyrazil před sebe, kde už se o balon postarali jeho spoluhráči.

Chvíli před koncem prvního poločasu byli hosté centimetry od vedoucího gólu. Přímý kop si nachystal Sigurdsson, parádně překonal zeď, jenže střela skončila na Lenově břevně. Gólman Arsenalu se natahoval marně a musel si pak hodně oddechnout.

Po přestávce se hrálo sotva dvě minuty, když Everton předvedl bleskovou kombinaci s centrem na naběhnutého Sigurdssona, jehož zakončení zblízka srazili domácí vedle Lenovy pravé tyče.

V 51. minutě nastal jeden ze zlomových okamžiků duelu. V pokutovém území se o kličku pokoušel Ceballos, Richarlison jej při tom lehce nakopl do holeně a sudí Moss okamžitě ukázal na penaltový puntík. Nakonec však bylo vše jinak, protože videorozhodčí odhalil titěrný ofsajd Pepého.

Po hodině hry domácí rychle přešli do útoku. Chambers poslal z pravé strany do vápna prudký přízemní centr, který však našel jen obránce Holgatea. Ten však trefil míč tak nešťastně, že jen těsně minul vlastní branku. Gólman Pickford by na míč nejspíše nedosáhl.

Netrvalo to dlouho a Arsenal se znovu přihlásil o slovo. Centr z přímého kopu se dostal do prostoru okolo penalty, kde se do něj z voleje opřel Chambers, jeho rána ale prolétla vedle Pickfordovy branky.

V 76. minutě dostali do té doby lepší domácí studenou sprchu. Dlouhý pas z hloubi vlastní poloviny zpracoval Richarlison, který se dokázal vyhnout ofsajdové pasti, po pravé straně se dostal do vápna a z prakticky nulového úhlu nasadil brankáři jesle. Jenže Bernd Leno si míč nepochopitelně srazil do sítě a gól je tak veden jako vlastní.

V nastaveném čase Pickford zachránil hostům tři body, když se pohotově vrhl na zem a dokázal vyrazit nepříjemné Martinelliho zakončení po zemi.

Arsenalu v tabulce patří deváté místo, Everton je osmý, ale na Kanonýry má náskok šesti bodů a zápas k dobru.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele