33. kolo
04.07.2020 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Arsenal FC 0:2

Přestože londýnský Arsenal v posledních týdnech nepředvádí nijak zvláště atraktivní výkony, trenéru Mikelu Artetovi se povedlo přetvořit dříve děravou defenzivu v opěrný bod, který Kanonýrům pomáhá k jednomu vítězství za druhým. Hosté se na půdě Wolverhamptonu svému soupeři vyrovnali v nasazení a navrch dokázali využít nabídnutých příležitostí k výsledku 2:0 a třetí výhře s čistým kontem za sebou, díky čemuž zůstávají ve hře o pohárové příčky.

První šance zápasu přišla hned v samém úvodu, když se po dobré práci Jiméneze ocitl v samostatném úniku Adama Traoré. Brankář Emiliano Martínez však stihl zavčasu vyběhnout a znemožnit španělskému rychlíkovi pořádné zakončení. Po dramatickém startu se však utkání proměnilo v nezáživnou taktickou bitvu ve středu pole, kdy měl míč na kopačkách spíše Arsenal, avšak defenziva Wolves potvrzovala, že na sedm čistých kont z posledních osmi zápasů nedosáhla náhodou.

Až s blížící se odehranou půlhodinou hry se Kanonýrům několikrát podařilo procpat se do zakončení, ovšem pokaždé se tak stalo jen díky náhodné teči bránícího hráče. Nejprve otestoval pozornost Ruie Patrícia Piérre-Emerick Aubameyang po nedostatečně odvráceném rohovém kopu a pak Xhakovu tečovanou přihrávku do strany málem přetavit v gólové zakončení Eddie Nketiah, avšak Patrício i s pomocí tyče dokázal svůj tým podržet.

Do třetice se už ale hosté na sklonku poločasu dočkali. Po přenesení hry od Cédrica Soarese až na levou stranu ke Kieranu Tierneymu vyústilo v tečovaný centr skotského beka, na který v pokutovém území nejrychleji zareagoval Bukayo Saka a poslal skákající míč pohlednou ranou přesně k tyči mimo Patríciův dosah. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Arsenalu a Wolves tak jen potvrdili, že první poločasy jim zkrátka nesvědčí - již pětkrát po sobě v úvodní pětačtyřicetiminutovce neskórovali.

Zároveň však domácí mohli do druhé půle nastoupit sebevědomí, neboť takřka tři čtvrtiny všech jejich ligových gólů skórovali právě až po změně stran a nikdo z celé Premier League nedokázal z průběžně nepříznivého stavu vydolovat více bodů než právě Wolverhampton. Zápas se po restartu hry skutečně proměnil a držení míče bylo rázem výrazně ve prospěch hráčů v oranžovém, obzvláště po nasazení útočníka Dioga Joty na úkor Leandera Dendonckera.

Po hodině hry se tým Nuna Espírita Santa dostal v rychlém sledu za sebou hned do dvou slibných příležitostí. Nejprve po zaváhání Cédrica s Mustafim nebezpečně vypálil právě střídající Jota, avšak s blokem na poslední chvíli přispěchal David Luiz. Poté měl ještě větší možnost vyrovnat aktivní Traoré, který se opět po Jotově dobré práci ocitl v úniku tváří v tvář Martínezovi, jenže jeho oblouček přes vyběhnuvšího brankáře zamířil příliš vysoko.

S přibývajícími minutami však Wolves museli čím dál více otevřít hru, čehož Arsenal dokázal beze zbytku využít díky střídajícím hráčům. Joe Willock s Alexandrem Lacazettem byli na trávníku pouze deset, resp. tři minuty, když jejich vzájemná spolupráce vyústila v přízemní centr prvního jmenovaného na přední tyč, kde Lacazette předskočil statického Coadyho a chladnokrevně poslal míč přesně k zadní tyči, od níž se odrazil do sítě. Pro francouzského útočníka šlo kuriózně o vůbec první vstřelený gól na hřišti soupeře za celou tuto ligovou sezonu.

Lacazettův zásah byl potvrzovacím razítkem vítězství Arsenalu, které však mohlo být vzápětí ještě vyšší, kdyby Willockovu gólovou ránu nezastavil takřka na brankové čáře dobíhající Ruben Neves. Hosty to však mrzet nemusí, závěrečné pětiminutové nastavení si již bez větších potíží pohlídali a mohou slavit důležitý triumf nad přímým konkurentem v boji o evropské poháry.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele