34. kolo
08.07.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Český souboj Součka s Vydrou vyhrál druhý jmenovaný, jeho Burnley vyloupilo West Ham

West Ham chtěl podniknout zásadní krok k tomu, aby se co nejvíce přiblížil ligové záchraně, jenže doma podlehl nejtěsnějším možným způsobem Burnley. To o svém konečném vítězství rozhodlo v prvním poločase zásluhou Jaye Rodrigueze. Tohle měření sil mimochodem zanechalo českou stopu. Za domácí totiž nastoupil Tomáš Souček, za hosty Matěj Vydra.

Domácí v uplynulých dvou zápasech vydolovali slušné čtyři body po skalpech Chelsea a plichtě v Newcastlu, najednou se odpoutali od sestupového pásma na rozdíl čtyř bodů, ovšem na třetí pokus už neuspěli. Ze šestnácté příčky sice níže nespadli, nicméně dovolili, aby se na ně mohl dotáhnout na stejnou úroveň Watford po úterní výhře nad Norwichem City.

Hostům se po koronavirové přestávce nahromadilo hned několik absencí, i přesto závěrečné fáze této sezóny zvládají velmi dobře. Už posedmé z posledních jedenácti ligových utkání udrželi čisté konto, přičemž protáhli svou šňůru neporazitelnosti na čtyři duely v řadě. Během nich urvali již svůj celkově desátý bod a posunuli se v tabulce dopředu na deváté místo.

Do první vážnější příležitosti utkání se propracovalo Burnley, a to zásluhou Pieterse, který z vyložené pozice z pokutového území vypálil, nicméně trestuhodně zamířil jen nad břevno. O pár chvil později naopak zahrozil West Ham, to když se pravačkou pokusil i ve třetím zápase po sobě prosadit na střeleckou listinu Souček, zastavil ho ale bránící Taylor.

Ve 12. minutě se ozval též druhý český rodák, který pobíhal v tu chvíli na hrací ploše, Vydrova hlavička po standardce McNeila však výrazněji neprověřila připravenost brankáře Fabiaňského. V 15. minutě Souček hlavou minul bránu a ve 29. minutě opět hodně hlasitě zaúřadoval, avšak jeho dělovku z blízkosti zlikvidoval reflexivně gólman Pope.

Ve 38. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto střetnutí. Taylor od levé lajny poslal dlouhý pas do šestnáctky, tam si nenápadně naběhl Rodriguez a jeho hlavička se odrazila od břevna, od marně zasahujícího Fabiaňského a za brankovou čáru. Londýnský klub hodlal odpovědět záhy, jenže Antonio po svém úniku orazítkoval jenom vnější hranu tyčky.

Do přestávky se ještě snažil o vyrovnání Jarmolenko, jenž si ve vápně narovnal balón na svou levačku, tlačil ho po zemi na bližší tyčku, každopádně Pope včas zasáhl. Ve druhém poločase se Burnley ještě více soustředilo na bránění těsného náskoku, jeho soupeři se přitom dařilo jen minimálně vytvářet si nějaké gólové příležitosti. A v 60. minutě Souček pálil mimo.

O dvě minuty později se na hřiště z lavičky dostal Haller, jenž dosud vynechal všechna klání po období pandemie, a to kvůli zranění, mohl zaznamenat perfektní návrat na trávníky ihned po svém střídání, jenže na Popa trestuhodně nevyzrál. V nastavení chtěl s negativním výsledkem ještě udělat něco Ajeti, nicméně jeho pokus jednoduše nebyl přesný.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
kolouch

Veledůležitý zápas, který musíme zvládnout za 3 body. Aston Villa i Bournemouth mají těžký los a teoreticky můžeme jít až do sedmibodového náskoku na sestupové pásmo. Při nasazení předveném v posledních dvou zápasech na to určitě máme.

Reagovat
duloig

2:1 C O Y I ⚒️

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Trápení za živa. Kompaktní soupeř sice nic nepředvedl, ale my jsme mu veledůležitý body darovali vlastní jalovostí. A co jsme mohli uklohnit, vychytal a sebral hostující gólman. Souček si maže PL na chleba? Zatím ne, to si ještě počkáme. Tohle bylo hratelný! Postavit Ajetiho do finální části byla stupidita. Odsoudili jsme se škvařit do posledních kol. Sorry, už na to moc nemám nervy. COYI!!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat
kolouch

Tak zase zpatky na zem... Co z toho, ze jsme hrali cca 60 minut solidni fotbal, kdyz nepromenime sance a rozhodne situace, kdy se obrance naprosto vysere na braneni. Po zahozene sanci Hallera uz to byl zmar nad zmar a hrali jsme zase tu bezpohlavni holomajznu plnou nakopavanych micu a nepresnosti jako pred Chelsea. Budeme se placat ve srackach az do konce. Skoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele