38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Aston Villa se po remíze s West Hamem udržela mezi anglickou smetánkou

Aston Villa zabrala v hodině dvanácté a i přes remízový výsledek v Londýně s konkurenčním West Hamem udržela Premier League i pro příští ročník. V tabulce obsadila sedmnácté místo s pětatřiceti body, před sestupujícím Watfordem i Bournemouthem skončila o pouhý jeden bod. Kladiváři měli jistou záchranu po předchozí remíze s Manchesterem United (1:1), v letošním ročníku skončili na šestnácté pozici s devětatřiceti body.

V domácím dresu opět nastoupil od samého začátku český reprezentant Tomáš Souček a odehrál celé utkání. Nedělní duel výraznou krásou zrovna neoplýval. Hosté se snažili hrát bez jakýchkoliv chyb a West Ham se příliš nikam netlačil, obě branky se zrodily až v závěrečných deseti minutách. Svěřenci trenéra Davida Moyese začali přeci jen o trochu aktivněji a první větší možnost si po necelé čtvrthodině hry vypracoval probuzený třicetiletý útočník Antonio.

Dlouhý nákop Diopa z vlastní poloviny trochu překvapivě propadl defenzívou Aston Villy až k Antoniovi, který však ve stoprocentní možnosti selhal a sám před gólmanem Reinou trestuhodně zamířil o decimetry vedle pravé konstrukce. Pak se v podstatě nic nedělo až do konce úvodního dějství, kdy zahrozil pozdější hrdina Jack Grealish. Ten se v nadějné pozici snažil usměrnit balón k pravé tyči, ale brankář Fabiański celkem bez potíží zasáhl.

Krátce po hodině hry byl poprvé vidět střídající Andrij Jarmolenko, jehož nepříjemný přímý volný kop z hranice pokutového území prosvištěl o kousek vedle pravé konstrukce. V následujícím průběhu nejprve zakončoval příliš vysoko Haller, pak na opačné straně těsně netrefil prostor tří tyčí Grealish a nakonec nebezpečná dělovka Davise prolétla zhruba o půl metru vedle vzdálenější tyče.

Nejaktivnější muž celku z Birminghamu se dočkal vytoužené branky v 84. minutě. Po křižné nahrávce od McGinna si přehodil balón na svou levačku a pak nekompromisně zamířil nad pozdě reagujícího Fabiańskiho. Neuběhlo ani šedesát sekund a londýnský klub bleskově srovnal, tečovaná střela Jarmolenka totiž překvapivě zaplachtila za lehce vyběhnutého Reinu. Nicméně Aston Ville tato trefa záchranářské oslavy nepokazila.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
OnlyWHU

Body ze zápasu s velmi nesympatickým soupeřem (a s prominutím i trenérem) by byly výborný. Ovšem AV hrála v posledním zápase s Arsenálem (1:0) opravdu dobře. Takže pozor! Ale my to na závěr dáme! COYI!!!!

Reagovat
Ranoth

radsej nechajte body ville nech padne radsej ten odporny watford

Reagovat
Noustress

celú sezónu hráte tužku tak na to nadviažte aj v tomto zápase, Villans vám prenechajú rokovania s Benrahmom a všetci budú spokojní. COY!!!

Reagovat
OnlyWHU

Za tohle půjdete dolů!!!

Reagovat
Noustress

pujdete myslíš koho, lebo s Wiganom sme už v totalnej prdeli ? Ville prajem určite, na úkor tých troch pod nimi a vám tie body k ničomu nepomožu

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
Noustress

JE TO TAM !!!

Reagovat
OnlyWHU

Důstojné loučení s příšernou sezonou. Vše špatný pro něco dobrý. Snad se vyčistil vzduch a jak už jsem psal, odpadly plevy od zrna. Teď už je dost jasný, s kým můžeme počítat a s kým ne. Moyes si zaslouží absolutorium. Udělal víc, než se zdá v momentě, kdy jsme šli razantně ke dnu.. Když bude takhle pokračovat, bude dobře. Přeju mu stejně úspěšnou ruku v posilách, jakou měl doteď. Příjemný překvapení sezony: Moyes, SUK, Antonio a Bowen. Zklamání: Anderson, Lanzini, Haller a Ajeti. Přeju všem klidný léto, po těch hororech si to zasloužíme. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikoz fandime W.H.U.,tak horory budou i pristi sezonu,ale doufejme,ze vetsinou s dobrym koncem pro nas Tobe taky hezky leto .12zari to zacne nanovo! COYI !!!⚒⚒⚒

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele