34. kolo
07.07.2020 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Watford zdolal Norwich 2:1 a odsoudil ho k téměř jistému sestupu

Watford potvrdil úlohu favorita proti poslednímu Norwichi i přesto, že velmi brzy inkasoval. Vzápětí se totiž postaral o vyrovnání a vývoj otočil deset minut po změně stran díky úžasné brance Dannyho Welbecka. Po těsném vítězství 2:1 oživil svou naději na záchranu, s jednatřiceti body zůstává na sedmnácté pozici o skóre za šestnáctým West Hamem a před osmnáctou Aston Villou si prozatím vytvořil čtyřbodový náskok.

Naopak "Kanárci" se zřejmě s Premier League rozloučí po pouhé jedné sezóně, s jednadvaceti body jsou stále beznadějně poslední dvacátí a desetibodové manko právě na Watford se vzhledem k losu zdá být nedostižné. Přitom svěřenci trenéra Daniela Farkeho vstoupili do úterního střetnutí naprosto fantasticky a vedoucí branku vsítili již po čtyřech minutách, kdy se vůbec poprvé v probíhajícím ročníku anglické nejvyšší soutěže prosadil Emiliano Buendía.

Třiadvacetiletý argentinský rodák se po přihrávce do pokutového území soupeře od Hernándeze zbavil krásnou zpětnou kličkou bránícího Masiny a poté z dvanácti metrů náramně zakroutil balón ke vzdálenější konstrukci, gólman Foster inkasované brance zabránit nedokázal. Nicméně "Sršni" se vrátili do hry o důležité vítězství ani ne o šest minut později, to totiž rozvlnil síť zkušený obránce Craig Dawson.

Ten se po přímém volném kopu Capoueho z pravého křídla protlačil u zadní tyče k hlavičce přes Tetteye a zblízka nedal brankáři Krulovi sebemenší naději na úspěšný zákrok. Hostující strážce branky se musel poprvé blýsknout krátce po odehrané půlhodině. Na rohový kop si naskočil pozdější hrdina Welbeck, ovšem svou hlavičku umístil jen doprostřed branky a Krul byl připraven. Stejný hráč si vypracoval další příležitost ve 43. minutě.

I v tomto případě zakončoval hlavou, ale tentokráte nasměroval míč o kousek nad břevno. Devětadvacetiletý forvard protrhl svou střeleckou smůlu v 55. minutě a jednalo se vskutku o výstavní trefu. Na pravé straně předvedl dravý průnik Sarr, jeho zpětná nahrávka se po nepovedeném odkopu Aaronse odrazila do vzduchu a tam "zastřihal" nůžkami právě Welbeck, jenž famózně zavěsil do levé šibenice. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem mohl hostům zajistit alespoň bod Idah, jenomže ten v jasné pozici prázdnou branku minul.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele