38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Southampton navázal na výtečnou formu, ve svém posledním utkání přehrál Sheffield United o dvě branky

Southampton potvrdil skvělou formu i ve svém závěrečném duelu proti Sheffieldu, a i když o poločasové přestávce prohrával, tak díky trefám Che Adamse s Dannym Ingsem zvítězil po výsledku 3:1. Momentálně zvítězil počtvrté z předchozích sedmi zápasů a z toho ani jednou neprohrál, tabulkou Premier League se vyšplhal na jedenáctou pozici s dvaapadesáti body. Sheffield naopak prohrál potřetí za sebou, ale jako nováček rozhodně nemusí být zklamán.

Svěřenci kouče Chrise Wildera sahali po evropských pohárech až do minulého kola, nakonec skončili na devátém místě s dvaapadesáti body a určitě patří mezi největší překvapení letošní sezóny anglické nejvyšší soutěže. První větší možnost se urodila po necelé čtvrthodině hry, kdy se sám před brankáře McCarthyho dostal Sharp, ovšem svou tvrdou střelou z bezprostřední blízkosti nenašel místo u bližší konstrukce.

Vzápětí mohl na opačné straně otevřít skóre pozdější hrdina Adams, nicméně jeho projektil směřující do pravého spodního rohu brilantně zneškodnil gólman Henderson. Hosté se dostali do vedení ve 26. minutě. Po centru Stevense z levé strany a zaváhání bránícího Vestergaarda propadl balón až Johnu Lundstramovi, který z osmi metrů nekompromisně propálil bezmocného McCarthyho. Hosté dokonce mohli zvýšit svůj náskok o osm minut později.

Po hrubce Walkera-Peterse se ocitl na pravé straně pokutového území osamocený Lundstram, jenomže tentokráte svou dělovkou z deseti metrů na domácího strážce nevyzrál. Saints započali obrat pět minut po změně stran. O vyrovnání se postaral rozběhnutý Adams, jenž nečekanou ranou k bližší konstrukci překvapil Hendersona a rozvlnil síť. Stejný hráč otočil vývoj nedělního klání v 71. minutě.

Walker-Peters trefil bránícího Bashama do břicha a míč se odrazil ke zcela volnému čtyřiadvacetiletému forvardovi, který se chladnokrevně trefil k protější tyči. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem přidal definitivní pojistku Ings, jelikož byl v šestnáctce protivníka faulován Eganem. Sám si vzápětí postavil balón na penaltový puntík a skóroval střelou do pravé části branky. V tomto ligovém ročníku zaznamenal již dvaadvacátou trefu a v tabulce střelců obsadil dělenou druhou příčku společně s Aubameyangem z Arsenalu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele