33. kolo
05.07.2020 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City překvapivě padl v Southamptonu

Vůbec poprvé po koronavirové pauze Manchester City ani jednou neskóroval. A paradoxně tomu bylo na hřišti ve středu tabulky hrajícího Southamptonu poté, co před pár dny vypráskal již jistého mistra ligy z Liverpoolu. Domácí potvrdili, že po dlouhé pauze způsobené pandemií jsou v optimální pohodě, a zvítězili už potřetí z posledních čtyř případů.

Už před utkáním southamptonský manažer Ralph Hasenhüttl mluvil o tom, že se aktuálně druhého celku Premier League jeho tým bezpochyby nezalekne. A udělal velmi dobře, že si z něho automaticky nesedl na zadek. Předvedl jeden z nejhouževnatějších výkonů sezóny, přičemž urvat čisté konto proti ofenzivně laděným Citizens bylo to nejdůležitější.

Mužstvo manažera Pepa Guardioly hledalo v tomhle klání především správnou mušku. A nenašlo. Ne že by mělo zvlhlý střelecký prach, jenže jednoduše nedokázalo dobýt hrad na St. Mary's Stadium. Vyprodukovalo hned šestadvacet pokusů na bránu, jednoznačně vyhrálo statistiku držení míče. Přesto se z žádného přesného zásahu nakonec neradovalo.

The Saints se svého soupeře už od úvodních chvil v žádném případě nezalekli. V 6. minutě nebezpečně operoval ve vápně Redmond, jenže míč si nezpracoval zcela ideálně, a tak ve finále ani nezakončil. V 8. minutě se Redmond snažil změnit dosavadní bezgólové skóre ještě jednou, z přímého volného kopu ovšem napálil jen ve zdi stojícího Gabriela Jesuse.

A v 16. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto měření sil. Laxně působící Zinčenko ztratil balón ve středu pole na úkor napadajícího Armstronga, přihrál zároveň, trochu nechtěně, přímo do cesty Adamsovi, který si všiml, že hostující brankář Ederson Moraes je postavený o něco dále od brankové čáře, a tak ho ukázkově přeloboval.

Manchesterský klub pochopitelně začal pátrat po cestě za vyrovnáním, po prudké nahrávce, lépe řečeno, střele od Joaa Cancely se pokoušel merunu doklepnout do sítě Gabriel Jesus, z těžkého postavení ovšem neuspěl. Ve 30. minutě byl Southampton pod obrovským tlakem, avšak Sterlinga vychytal domácí gólman McCarthy a Fernandinho hned na to trefil tyč.

Akce přitom pokračovala i nadále, David Silva hlavičkoval z vyložené pozice, nicméně zase se zaskvěl McCarthy, a Sterling všechno završil nepřesným zakončením. Na druhé straně naopak mohl dvakrát navýšit náskok domácích stále neúnavný Redmond, jenomže v prvním případě nasměroval míč nad bránu a pak jeho šanci zastavil zákrokem Ederson Moraes.

Ve druhém poločase si vytvořili hosté hned několik dalších slušných příležitostí, nicméně v kýženou branku neproměnili ani jednu z nich. Ve 48. minutě hlavičkoval mimo kýžený a chtěný prostor brány Gabriel Jesus, v 50. minutě brazilský forvard cílil svou hlavou z hranice brankového území opětovně, McCarthy však stačil s vypětím všech sil zasáhnout.

V 54. minutě neuspěl trestuhodně ani David Silva, jenž z blízkosti ztroskotal na velmi zaměstnaném McCarthym, v 65. minutě nevěřil svým očím Bernardo Silva, že jeho pokus vychýlil do zámezí bránící Stephens. V 74. minutě De Bruyne minul McCarthyho svatyni, v samém závěru belgický záložník nedokázal zužitkovat ani standardní situaci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, southamptonfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele