12. kolo
09.11.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Toffies zvítězili na St.Mary's Stadium 2:1

Nejprve postup v Ligovém poháru, posléze cenná remíza s Tottenhamem a nyní výhra na St.Mary's Stadium. Everton se zvedá a uniká sestupovým příčkám, naopak krize Saints se prohlubuje. Everton poslal velmi brzy do vedení Davies, ovšem domácí po změně stran srovnali a rozhodnout musela situace ze 75. minuty, kdy se trefil Richarlison.

Tři body putují do Liverpoolu zcela zaslouženě. Toffees byli nejenže lepším týmem, ale konečně také produktivnějším. Jejich začátek na St.Mary's byl opravdu povedený a už v páté minutě se po prodlouženém rohovém kopu prosadil na zadní tyči hlavičkující Tom Davies. Dobrou práci přitom odvedli Sigurdsson i Holgate, který centr na zadní tyč prodloužil. Southampton pak přidal plyn a k vidění bylo dobré tempo, jenomže bez vyložených příležitostí. To nejlépe ilustruje statistika střel, která neevidovala žádnou střelu na gólmana Pickforda.

Saints museli po obrátce výrazně přidal a dopomoci k tomu měl nově příchozí Sofiane Boufal. A skutečně to byl nový muž na hřišti, který krátce po svém příchodu hned zaměstnal Pickforda vůbec první střelou na branku. V 50. minutě už mělo snažení domácích konkrétnější podobu a po dravém průniku Boufala a jesličkách Schneiderlina se zblízka prosadil Danny Ings.

Zatímco v prvním poločase měl větší držení balónu Southampton, po změně stran to neplatilo a Toffees postupně tuto statistiku převážili. I Evertonu nakonec hodně pomohlo střídání a čtvrthodinu před koncem šel zničehonic do vedení. Sidibé poslal v běhu milimetrově přesný centr na vzdálenější tyč, kde nehlídaný Richarlison v pohodě zavěsil. Everton vedl 2:1, ale čekaly ho ještě perné minuty. Southampton se s tímto výsledkem nehodlal smířit, ale v závěru si vytvořil jen platonický tlak, který k ničemu podstatnému nevedl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele