8. kolo
06.10.2019 15:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Chelsea pokračuje ve vzestupu, když hladce přehrála Southampton

Chelsea si připsala vcelku snadnou výhru v Southamptonu a po osmém kole zaujala v tabulce Premier League osmé místo. Naopak světci potřetí v řadě prohráli a již se propadli těsně nad sestupové pásmo. Utkání se lámalo již v první půli, kde se hrála víceméně vyrovnaná partie, Blues však byli vysoce efektivní a vybudovaný náskok po změně stran ještě navýšili.

Manažer Saints Hasenhüttl se po čase vrátil k formaci se čtyřmi obránci. Do sestavy se tak na úkor Vestergaarda dostal Valery a Boufal zase uvolnil místo pro útočníka Longa. Hosté ve středu zvládli zápas Ligy mistrů v Lille, načež jejich lodivod Lampard učinil jedinou změnu v základní jedenáctce, když Jamese nahradil jiný mladík Hudson-Odoi.

"Svatí" vstoupili do utkání zhurta, krátce po úvodním hvizdu prosvištěla střela Redmonda jen těsně nad břevnem brány, kterou hájil gólman Blues Kepa. Höjbjergův pokus o čtyři minut později již tak povedený nebyl. Chelsea se rozjížděla pozvolna. V jedenácté minutě se Abraham ještě zastřeloval, za sedm minut se již ale útočník hostů prosadil, když si naběhl na pas Hudsona-Odoie, přehodil brankáře Gunna a bránící Yoshida již nestihl míč vykopnout před brankovou čárou - 0:1.

Ve 24. minutě již vedli hosté o dvě branky. Mount se díky Willianovi dostal do pokutového území a taktéž překonal Gunna. Šest minut poté ale Southampton odpověděl. Valery se výborně prosmýkl do šestnáctky, kde našel Ingse, jenž snížil skóre na rozdíl jediné branky. Domácí vycítili šanci, jenže pět minut před přestávkou je hráči Chelsea zase zmrazili. Kantého ránu z dálky tečoval jeden z obránců Saints, tak nešťastně, že Gunn na změnu směru nedokázal zareagoval a znovu musel lovit balón ze sítě. V nastavení první půle se Saints mohli zase dostat soupeři na dostřel. Ings se zničehonic dostal před Kepu, kterého překonal, jeho střelu mířící do brány však na poslední chvíli vykopl Jorginho.

Již čtyři minuty po změně stran mohl další branku hostů přidat Hudson-Odoi, avšak Gunn si tentokrát počínal výborně a balón vyrazil. Domácí v druhém poločase již marně hledali recept, jak duel ještě zdramatizovat. Chelsea si hlídala vybudovaný náskok a v 89. minutě zasadila ještě jeden přesný zásah jako pojistku. Pěknou akci střídajících Pulisice s Batshuayiem zakončil druhý jmenovaný střelou mezi Gunnovy nohy, čímž definitivně uzavřel střelecký účet klání na St Mary's Stadium.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
frederik

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1 (Giroud)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele