27. kolo
22.02.2020 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton zvítězil s Aston Villou 2:0

Fotbalisté Southamptonu v rámci 27. kola Premier League zvládli domácí zápas s Aston Villou a vyhráli 2:0. O góly se postarali Shane Long a Stuart Armstrong. Hosté za celý zápas pouze jednou vystřelili, ačkoliv měli větší podíl na držení míče.

Domácí se hned v osmé minutě ujali vedení. Djenepo nastartoval své rychlé nohy, míč zastihl ještě na hrací ploše a špičkou ho poslal před bránu. Ve vápně byl připravený Shane Long, který nastavil tělo a na první dotek stehnem dopravil míč za gólmanova záda.

V 19. minutě Ings doběhl s míčem do velkého vápna, kde obehrál bránícího protihráče a před sebou už pak měl jen gólmana, avšak Reina si počínal zkušeně a parádním zákrokem ránu Ingse zneškodnil.

Po chvíli Reina ze své sbírky vytasil další skvělý zákrok a zlikvidoval gólovku! Djenepo dostal přesnou přihrávku do vápna, kde byl sám proti gólmanovi, ale v souboji jeden na jednoho neuspěl.

Ve 38. minutě se hostům podařilo srovnat, ale radost jim rychle překazil ofsajd. Grealish zvedl hlavu a do velkého vápna poslal parádní kolmici. Samatta se okamžitě dostal k míči, vystřelil a vyrovnal na 1:1, avšak sudí nemohl branku uznat, protože Samatta si nepohlídal ofsajd.

Po hodině hry Höjbjerg dostal přihrávku od Longa a z bezprostřední blízkosti mířil do levého spodního rohu branky. Brankář Reina využil svých zkušeností a jistým zákrokem ránu zlikvidoval.

V páté minutě nastavení domácí definitivně potvrdili svou výhru. Jelikož šel na rohový kop vypomoct i gólman Reina, tak branka hostů zůstala prázdná. Southampton po zisku míče vyrazil do protiútoku a hostům zatrnulo. Na pravém křídle se rozběhl Stuart Armstrong, kterému Adams okamžitě přihrál a Armstrong přesnou trefou pojistil vedení Southamptonu.

Southampton je aktuálně dvanáctý, Aston Villa sedmnáctá.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele