6. kolo
20.09.2019 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Southampton spaloval šance a přenechal Bournemouthu všechny body

Bournemouth poprvé ve své krátké historii v Premier League vyhrál na hřišti Southamptonu. Hosté byli v pátečním utkání nesmírně efektivní a v sezoně již získali deset bodů, naopak domácí se trápili v koncovce a zůstávají na sedmi bodech.

Zraněného Djenepa nahradil v sestavě Saints navrátilec po trestu za červenou kartu Danso. Mezi jedenácti vyvolenými chyběl stoper Yoshida, naopak po vyléčení zranění se hned do základu Redmond. Manažer Cherries Howe učinil jedinou změnu, když místo Lewise Cooka nastoupil od začátku Lerma.

K prvnímu střeleckému projektilu se po sedmi minutách odhodlal domácí Ward-Prowse, jenže o značný kus minul svatyni soupeře. To hosté se radovali v podstatě z první vážnější akce. Aké si v desáté minutě naskočil na rohový kop a hlavičkou překonal Gunna - 0:1. Ještě lépe mohlo být Bournemouthu o čtvrt hodiny později. King se prosadil po přihrávce od Solankeho, jeho zásah ale rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal.

Ve 28. minutě pokračovalo zastřelování Ward-Prowse, jenž opět pálil na tribunu. A tak se za sedm minut znova prosadily Cherries. Billing nahrál v pokutovém území pod sebe Harry Wilsona, přízemní střelou dostal balón za Gunnova záda a hosté vedli o dvě branky.

Pět minut po změně stran vyslal další nepřesný pokus Ward-Prowse, tři minuty na to už ale Southampton snížil. Domácí dostali k dispozici pokutový kop, který Ward-Prowse zkušeně proměnil. Saints vycítili svou šanci. Redmond však v 57. minutě pálil vedle obdobně si za pět minut počínal kdo jiný než aktivní Ward-Prowse.

Devatenáct minut před koncem musel zasahovat gólman Bournemourthu Ramsdale proti pokusu Boufala. Domácí s blížícím se koncem stupňovali tlak, jenže řadu nadějných situací nedotáhli do zdárného konce. Naopak v nastaveném čase si brankář Saints Gunn neporozuměl s obráncem, míč snadno uzmul Callum Wilson, jenž definitivně pojistil výhru Cherries.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele