7. kolo
28.09.2019 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Liverpool díky hrubce gólmana uspěl v Sheffieldu a stále čeká na přemožitele

Stoprocentní bilance Liverpoolu trvá. Reds v sedmém kole uspěli na hřišti Sheffieldu United a drží se v tabulce na prvním místě se ziskem 21 bodů. Výhra hostů se ale nerodila snadno. Domácí soupeři srdnatě vzdorovali a potopila je až chyba vlastního brankáře.

Oba celky se v týdnu představily v Ligovém poháru, kdy manažeři Wilder i Klopp výrazně protočili sestavou. V sobotu se zase vrátili k víceméně osvědčeným složením základní jedenáctky. Pouze na straně hostů nadále chyběl gólman Alisson, jehož již od začátku sezóny nahrazuje Adrián.

V úvodu zkropil trávník na Bramall Lane déšť, brzy však vysvitlo slunce a také první šance Sheffieldu United ve čtvrté minutě. McBurnie si míč navedl do středu hřiště, odkud vypálil přesně do Adriánovy náruče. Zatímco Blades hrozili především z protiútoků, Liverpool chtěl odpor protivníka zlomit kombinační hrou. Někdy to ale Reds přeháněli a až v sedmnácté minutě vyslal první střelu hostů Wijnaldum, ta ovšem skončila sražena v zámezí.

Další slušnou příležitost domácích z brejku měl ve 21. minutě Robinson, jenže pálil vedle tyče. Za Liverpool odpověděl o pět minut později nepřesným obstřelem po zemi Salah. Až ve 34. minutě konečně vymysleli hosté kloudnou akci. Van Dijk skvělým pasem poslal za obranu Maného, který však v zakončení selhal. Na bránu nemířil ani dvě minuty poté Maného spoluhráč Robertson. Další obrovskou šanci pak měli Reds dvě minuty před přestávkou. Salah, táhnoucí rychlý přechod do útoku, šťastně přešel přes obránce, předal balón Firminovi, který jej ještě posunul na Maného, ten ale trefil tyč.

Osm minut po změně stran zahrozili jako první Blades, když McBurnie hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad břevno. Z následného optického tlaku Liverpoolu se Sheffield United vymanil v 65. minutě, kdy Norwood pořádně protáhl Adriána. Krátce poté se do velké šance tlačil Fleck, který udělal kličku Fabinhovi, jenže nebezpečnou střelu ze zhruba deseti metrů mu na poslední chvíli zblokoval Robertson. Po nadějné pasáži ale přišel pro domácí šok, když v 70. minutě inkasovali. Centr střídajícího útočníka hostů se odrazil k Wijnaldumovi, jehož volej proklouzl brankáři Deanu Hendersonovi mezi nohama až za brankovou čáru.

Osm minut poté si Henderson alespoň trochu spravil chuť, když zastavil Salaha, který na gólmana Blades unikal zcela sám. Pět minut pře koncem mohl vyrovnat střídající Clarke, jenže dlouhý pas z levé strany napálil zblízka nad bránu. Ze závěrečného tlaku Sheffieldu United již branka nepadla, hosté si tedy mohli oddechnout, když náročné utkání nakonec zvládli.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
LokoLFC

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat
Pharrell

Mo SALAH

Reagovat
Elmas

0:5

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Pharrell

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda cekal jsem ze je blades oberou aspon o bod, nebyt chyba brankare tak by to vyslo ale zase na na druhou stranu chytil vylozene sance.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele