37. kolo
20.07.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sheffield do Evropské ligy nepostoupí, doma padl s Evertonem

Sheffield United si v příštím ročníku Evropskou ligu nezahraje. O této skutečnosti rozhodla jeho porážka s Evertonem, o jehož nejtěsnějším možném vítězství rozhodl svou trefou Richarlison. Svěřenci manažera Chrise Wildera potřebovali nutně zareagovat na nedělní úspěch sedmého Tottenhamu, jenže teď už na něj ztrácejí nedostižitelné čtyři body.

Ještě než Sportovní arbitrážní soud rozhodl o tom, že Manchester City bude moci nakonec v příští sezóně působit v pohárové Evropě, bojovali The Blades i o osmé místo, které v konečném účtování mohlo o postupu do druhé nejprestižnější klubové soutěže rozhodnout. Jenže tyhle cíle nyní může zajistit jen příčka sedmá. A ta už je jim prostě v nedohlednu.

Domácí naposled nezvládli klání na půdě Leicesteru, kde nevstřelili ani branku, a svou reputaci si výrazněji nenapravili ani v nynějším případě. Proti Evertonu, který se díky tomuto skalpu posunul v tabulce na jedenácté místo, si připsal na své konto jen svou druhou porážku v řadě, a ta se mu stala ve finálním účtování osudnou pro proklouznutí do Evropské ligy.

Do jakési první pološance se Sheffield propracoval zhruba po čtvrthodině hry, to když Norwood načechral centr z rohového čtvrtkruhu na zadní tyč, kam si nabíhal jeho spoluhráč O'Connell, nicméně ten ze slušné pozice nezacílil, neboť míč nedokázal zachytit. Na druhé straně se ve 20. minutě osměloval Walcott, avšak jeho pokus nebyl nikterak účelný.

Ve 24. minutě Everton zazlobil znovu, konkrétně zásluhou Calverta-Lewina, který si ve středu pole naběhl na pas zprava od Andrého Gomese, avšak pak selhal při zpracování balónu, a tak ho sheffieldský brankář Henderson v klidu polapil. Ve 41. minutě zahrozil Basham, avšak jeho jakýsi střílený oblouček zlikvidoval hostující gólman Pickford.

Ve 44. minutě na řadu přišla suverénně nejnebezpečnější šance pětačtyřicetiminutovky první. Walcott zprava našel na druhé tyčce číhajícího Calverta-Lewina, jenž z blízkosti hlavou zakončil, avšak ke své smůle pouze do brankové konstrukce. Každopádně zkraje druhého poločasu The Toffees již gólově udeřili. Poprvé a také naposledy v tomto duelu.

Sigurdsson rozehrál standardní situaci centrem do šestnáctky, tam se do hlavičky opřel Richarlison, a ačkoli bránu neměl v tu chvíli úplně nejblíže, byl jeho pokus natolik prudký a natolik přesný, že zapadl ke vzdálenější tyčce. Marně se pak v minutách následujících snažil Sheffield najít recept na pohotově bránícího soka. A své odměny se zkrátka nedočkal.

A to navíc mužstvo kouče Carla Ancelottiho mohlo svůj náskok navýšit, kdyby Henderson nevyřešil příležitost Calverta-Lewina z 58. minuty dobrým zákrokem. Inkasovat mohl Everton snad jen po Sharpově počínání v 77. minutě, to by ale domácí náhradník musel lépe zkrotit merunu, přičemž Baldock v 85. minutě hlavičkoval opravdu hodně nepřesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele