9. kolo
21.10.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal v Sheffieldu selhal, jedinou branku vstřelil Mousset

Reputace Chrise Wildera roste s každou novou sezonou a nejinak je tomu i v Premier League, kde se nováček Sheffield United navzdory nevýrazným investicím dokáže srovnávat i s podstatně věhlasnějšími a bohatšími kluby. Naposledy se o tom přesvědčil Arsenal, který si na nejlepší obraně celé ligy vylámal zuby a poroučí se s frustrující porážkou 1:0.

První půle na Bramall Lane přinesla vyrovnanou podívanou s jednou velkou šancí na každé straně. Lepší vstup do zápasu měli domácí, ovšem stejně jako po zbytek poločasu si ze hry nebyli schopní proti konsolidované obraně Arsenalu vypracovat kloudnější šanci. Přínosem útočné aktivity Blades však bylo množství vybojovaných standardních situací, a právě po jedné z nich United udeřili. Na přelomu půlhodiny hry doletěl přetažený Norwoodův centr až na hlavu O’Connella, jenž našel neobsazeného Lyse Mousseta a letní posila Blades z bezprostřední blízkosti nezaváhala.

Nedlouho předtím měl přitom jedinečnou možnost prolomit skóre Arsenal, když se na začátku i konci pohledné útočné akce objevil Nicolas Pepe, jenže reprezentant Pobřeží Slonoviny sám před Hendersonem nedokázal pořádně trefit Kolašinacovu centrovanou pobídku a nechal tak trochu vzpomenout na svého krajana Gervinha, jenž kdysi v dresu Arsenalu pohrdl obdobnou příležitostí v pohárovém utkání s Bradfordem. Pepe se ovšem zpackanou tutovkou nenechal vykolejit a pravidelně s lehkostí překonával bránící hráče soupeře v soubojích jeden na jednoho.

Od inkasovaného gólu se Arsenal ujal herní iniciativy, ovšem k zakončení se proti zataženým hráčům v červenobílém dostával jen minimálně. První a poslední střelecký pokus Arsenalu v první půli si až v nastavení připsal Granit Xhaka s povedenou dalekonosnou pumelicí, kterou však Henderson akrobaticky vyrazil. Když si u sudího Deana nevymodlili odpískání pokutového kopu ani Lundstram se Sakou, šlo se do kabin za těsného vedení domácích.

Po změně stran Arsenal navázal na závěr první půle a těšil se čím dál větší územní dominanci, ovšem vážnější ohrožení Hendersonovy brány stále nepřicházelo. Blízko k tomu měl střídající Dani Ceballos po Sakově jemné pobídce, ale pod tlakem bránících hráčů nedodal své ráně z voleje ani razanci ani přesnost. To na druhé straně se John Fleck opřel zpoza vápna do míče více než pořádně a část domácího publika jíž skoro slavila, když se míč opřel do boční sítě. Fleck zůstával při chuti i nadále a napodruhé již mířil přesněji, ovšem Leno nadvakrát zvládl jeho dělovku zpacifikovat.

Ani s přibývajícími minutami se hostům nedařilo stále pozornou a nezdolnou defenzivu United překonat a s výjimkou několika závarů po táhlých centrech se ani Kanonýrům nedařilo dostat do zakončení, natožpak k vyrovnávacímu gólu. Sheffield United tak může slavit cenný skalp Arsenalu a výhrou 1:0 ukončil sérii tří porážek na domácí půdě.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leno-Heccy, Papa, DL, Tierney-Guzi, GX34-Pepe, MO, Saka-Auba

V průběhu zápasu nastoupí Laca za Saka, Torreira za Pepe, Ceballos za Ožil.

0:2(0:0) Tierney, Guzi

Reagovat
smazaný uživatel

To je docela realny prubeh jen si myslim ze ceba bude misto ozila ze zacatku a goly budou davat guzacek a pijer

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi to bohužel moc nevyšlo. A s tím ozilem mě emery začíná už dost točit. Jsem velký fanda Arsenalu, čím dál víc si přejubat prohravame a ať to po něm převezme ten Freddie.

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Kocour Klapuška

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Emery OUT

Freddie IN

Reagovat
smazaný uživatel

Dle meho nazoru si to sheffield zaslouzil, uz liverpol mel celkem stesti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele