33. kolo
04.07.2020 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Norwich pokračuje v trápení, padl doma i s Brightonem

Norwich i nadále pokračuje ve výsledkové mizérii, prohrál v Premier League už popáté v řadě a i nadále čeká po koronavirové přestávce na jakýkoli úspěch, a to včetně působení v FA Cupu. Důležitý souboj o záchranu s Brightonem, který naopak získal možná klíčové tři body a odpoutal se na větší bodový rozdíl od sestupového pásma, rozhodl Leandro Trossard.

Hosté si sice na úvod restartované sezóny poradili s Arsenalem, pak ale na řadu přišla remíza s Leicesterem a následovalo hodně nepovedené vystoupení s Manchesterem United. Tentokráte však podali o dost lepší výkon než před pár dny, udrželi už potřetí z posledních pěti případů čisté konto a stejně jako na podzim urvali nad svým sokem vítězství.

Domácím se možnost udržet se ve společnosti anglické nejvyšší soutěže pomalu a jistě rozplývá. Ne že by matematicky nemohli ještě poskočit na bezpečnou sedmnáctou příčku, reálně je ovšem šance velmi minimální. I s ohledem na skutečnost, že zavítají v posledních pěti kolech například na půdu favorizované Chelsea nebo druhého Manchesteru City.

O všem podstatném se rozhodlo v úvodním dějství. Jako první zahrozil Brighton, to když si ve vápně zpracoval míč na prsa Connolly a pravačkou ihned nato vypálil z voleje, nicméně míč nasměroval nad břevno. Na druhé straně se v 19. minutě hodlal prosadit Hernández, jenže svou mušku neseřídil nejlépe ani on, a stejně jako jeho protihráč zkrátka mířil mimo.

Ve 25. minutě zaznamenali The Seagulls jediný přesný zásah tohoto měření sil. Ve středu pole založili rychlý brejk, napravo utekl Mooy, jenž ve správný okamžik adresoval přihrávku na hranici brankového území, a odtud nabíhající Trossard protečoval balón ke vzdálenější tyči. Na tenhle moment nedokázal Norwich ve zbývajícím čase nikterak odpovědět.

Aktivní byl během prvního poločasu i nadále Hernández, jenž jako jediný dokázal jaksi ohrožovat soupeřovu defenzivu, avšak ve 33. minutě jeho pokus zase skončil vedle brány a v nastavení jeho zakončení zablokoval Mooy, takže meruna pohotově doputovala do rukavic brankáře Ryana. Ani po přestávce pak na řadu nepřišlo výrazné zlepšení The Canaries.

Přitom pět minut po obrátce mohl opětovně skórovat výběr trenéra Grahama Pottera, to kdyby z dobré pozice Burn, jenž míč netradičně trefil zády místo svou hlavou, cílil ze vzduchu jen o něco lépe než vedle kýžený a chtěný prostor brány. V 66. minutě se po delší odmlce znovu ozvali domácí, avšak Drmić pozorného Ryana výraznějším způsobem nepřekvapil.

V 69. minutě mohl náskok Brightonu pojistit Bissouma, ovšem s jeho střelou ze střední vzdálenosti si poradil gólman Krul. Až v samém závěru utkání si tým kouč Daniela Farkeho vytvořil svou největší příležitost. Střídající Idah si vyhlédl v šestnáctce jemný centr McLeana, svou hlavičkou ale, k jeho velké smůle, orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele