14. kolo
30.11.2019 13:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Další ztráta pro Citizens. V Newcastlu dvakrát neudrželi vedení a pouze remizovali

S další nepříjemnou bodovou ztrátou se musí vypořádat hráči Manchesteru City. V Newcastlu dlouho marně bušili do obrany domácích, kterou sice nakonec dvakrát pokořili, jenže "Straky" taktéž našly dvě gólové odpovědi. Utkání zvlášť okořenily krásné góly hostujícího Kevina De Bruyneho a záložníka Magpies Jonja Shelveyho.

Citizens si tak připsali další komplikaci při cestě za zkompletováním zlatého hattricku vítězství v Premier League a jejich odstup na vedoucí Liverpool zůstává výrazný. Newcastle si na druhou stranu připsal psychickou vzpruhu poté, co ho v minulém kole poměrně jasně porazila Aston Villa.

Na straně domácích došlo v sestavě k jediné změně, když zraněného pravého beka Yedlina zastoupil Manquillo. To základní jedenáctka hostů se oproti utkání Ligy mistrů se Šachtarem Doněck hodně proměnila. Do obrany nově nastoupili Walker, Stones a Mendy, zálohu posílil David Silva a útočný trojzubec vyztužil Mahrez.

Úvodní minuty byly sice dle očekávání v režii Citizens, nicméně na pořádnou šanci diváci dlouho čekali. Až v 18. minutě si na rohový kop De Bruyneho naskočil Fernandinho, tvrdou hlavičkou ale bránu brankáře Magpies Dúbravky přestřelil. Za další čtyři minuty už Manchester City udeřil. Akci rozjel David Silva, po několika šťastných odrazech si míč našel Sterling, jenž zblízka překonal Dúbravku - 0:1.

Vedení však hostům vydrželo jen tři minuty, kdy si Willems narazil s Almirónem a prudkou ránou pravou nohou přesně k tyči vyrovnal. Ve zbývajících minutách první půle se "Straky" zaměřily na bránění remízového stavu, což se jim dařilo vcelku úspěšně, neboť Citizens měli velké potíže s prolomením obranného valu soupeře.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. V 59. minutě našel David Silva na zadní tyči Gabriela Jesuse, který hlavičkoval jen do boční sítě. Devět minut poté si na Dúbravku nepřišel ani De Bruyne. Až v 70. minutě měl obrovskou šanci Jesus, jenž využil skuliny v obraně Newcastlu, jenže tváří v tvář neuspěl proti Dúbravkovi.

V 82. minutě se Man City přece jen dočkal opětovného vedení. Balón si po odvráceném centru Mendyho zpracoval De Bryune, a parádním halfvolejem i s pomocí břevna překonal Dúbravku. Ani tentokrát však City neudrželi náskok. Tři minuty před uplynutím řádné hrací doby totiž střídající Atsu rozehrál standardní situaci na Shelveyho který se krásně opřel do rány, jež zapadla k tyči. Přesto mohli Citizens brát všechny body, jenže Sterling v tutovce z nastavení netrefil volej ideálně a Dúbravka tak uchránil pro Magpies remízu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

+2,5 branek

Reagovat
frederik

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

w

Reagovat
NuFc23

X

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bravúrne zákroky predviedol Dúbravka v tomto zápase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele