28. kolo
29.02.2020 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle se s Burnley rozešel bez branek

Osmadvacáté kolo Premier League během pátku a soboty nabídlo celou řadu překvapivých výsledků a gólových přestřelek, ovšem jedno utkání se z tohoto trendu vymykalo. Duel Newcastlu s Burnley nabídl přesně podle předzápasových očekávání nezáživnou partii, v níž dominovaly defenzivy obou celků, a výsledkem tak byla remíza 0:0.

Zatímco Burnley navzdory matnému výkonu alespoň prodloužilo svou stávající šňůru bez porážky na šest zápasů a poskočilo v tabulce na deváté místo, pro Newcastle šlo o další frustrující odpoledne, na jehož konci již počtvrté v řadě vyšel střelecky naprázdno a musel si na St. James‘ Parku vyslechnout nespokojenost vlastních fanoušků. Magpies se sice i nadále drží na čtrnáctém místě, ale jejich náskok na sestupové příčky se ztenčil na pět bodů.

Steve Bruce se skomírající ofenzivu svého týmu pokusil oživit výraznou změnou základní sestavy, která oproti předešlému kolu čítala celých pět změn, ale ani nasazení Dwighta Gaylea jakožto podporu pro dříve osamoceného Joelintona kýžené góly nepřineslo. Po opatrném nástupu do hry se dominance ujali domácí, ale Gayle o jednu z mála šancí přišel špatným zpracováním povedené kolmice Jonja Shelveyho, Matt Ritchie ze slibné pozice poslal svou hlavičku vedle a další pokusy Magpies zvládala zablokovat tradičně obětavá obrana Burnley.

Také po změně stran měli více ze hry hráči Newcastlu, ale zmohli se pouze na střely z nepříliš kvalitních pozic a jejich zakončení obvykle končilo mimo tři tyče. Oživení hry přinesl v závěru domácí oblíbenec Alain Saint-Maximin, jenž přinutil brankáře Popea k solidnímu zákroku, ale když se neujala ani závěrečná šance Ritchieho, kterou křídelník Newcastlu přetavil jen v chabou a neumístěnou střelu, musely se oba týmy spokojit s bodem za bezbrankovou remízu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Beros

Burnley ve formě a my 3 zápasy v lize bez vstřelené branky...

Reagovat
NuFc23

2:0

Reagovat
Beros

Kéžby...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele