14. kolo
01.12.2019 17:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Manchester United opět zaváhal a pouze remizoval s Villans

Ve dvou po sobě jdoucích zápasech svedl Manchester United gólovou přestřelku s ligovými nováčky, otočil zdárně nepřiznivý stav, a nakonec se musel přesto spokojit se ziskem jediného bodu. Po bláznivé remíze 3:3 proti Sheffieldu United si nyní tým Oleho Gunnara Solskjaera takřka to samé zopakoval i doma s Aston Villou, proti níž sice zvládl zareagovat na lahůdkovou úvodní trefu Grealishe, jenže bezprostředně po Lindelöfově gólu na 2:1 zvládl srovnat hostující stoper Tyrone Mings. United tak zůstávají devátí s totožným bodovým ziskem jako Crystal Palace a Burnley, zatímco Villa navýšila z patnáctého místa náskok na sestupové příčky na tři body.

Hosté již v předešlých zápasech venku s Tottenhamem, Arsenalem, Liverpoolem i Manchesterem City ukázali, že se věhlasných soupeřů ani na jejich stadionech pranic nebojí, a nebylo tak žádným překvapením, že měli povedený nástup do hry i na Old Trafford. Průlom skóre ovšem i tak přišel tak trochu jako blesk z čistého nebe, neboť Jack Grealish byl po hezké diagonále El Ghaziho pořád ve zdánlivě příliš ostrém úhlu na to, aby dokázal z hranice šestnáctky překonat Davida de Geu. Kapitán Aston Villy se však vytáhl s takřka dokonalou střelou, která zapadla přesně ke vzdálenější tyči do horního růžku a zkoprnělý De Gea mohl jen přihlížet.

Střídající Trézéguet, jenž nahradil zraněného El Ghaziho, na přelomu půlhodiny hry z Grealishova přesného pasu dokonce vedení Villans zdvojnásobil, ovšem o radost jej vzápětí připravilo upozornění na jeho postavení mimo hru. Místo poločasového vedení 2:0 tak bylo o přestávce srovnáno. United se sice v první půli příliš nedařilo, avšak v 42. minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu poslal Pereira perfektní centr na zadní tyč, kde hostující obrana nezvládla uhlídat Marcuse Rashforda. Anglický forvard sice ve vyložené šanci trefil svou hlavičku pouze do tyče, ovšem od ní se míč odrazil do bezmocného Toma Heatona a zapadl za brankovou čáru.

Bezprostředně po změně stran měly oba týmy slibnou možnost strhnout vedení na svou stranu. Nejprve Anthony Martial po skvělé individuální akci přinutil Heatona ke kvalitnímu zákroku, a poté Trézéguetova tečovaná rána skončila u nabíhajícího Grealishe, jenž ale trefil míč pouze do brankové konstrukce. Hned minutu nato se opět dostalo ke slovu rčení "nedáš, dostaneš", neboť přímý kop United nešťastně přizvedl hlavou Wesley a Victor Lindelöf na zadní tyči trefil míč hlavou do téměř stejného místa, kam se v první půli prosadil Grealish.

Sotva ale rozbouřené tribuny Old Trafford stihly pořádně utichnout po gólové oslavě, bylo zase srovnáno. Necelé dvě minuty nato totiž po zpola odvrácené standardní situaci vyšachoval Matt Targett krásným obloučkem celou obranu Manchesteru a Tyrone Mings se tak zničehonic ocitl zcela osamocen před De Geou. Anglický stoper přesto s ničím neotálel a tvrdou ranou z voleje napálil míč do sítě. Mings sice v domnění, že se musel nacházet v ofsajdové pozici, ani gól řádně neslavil, ovšem jak čárový rozhodčí, tak následně jeho kolega u videa celou akci posvětili a utkání tak skončilo překvapivou, ovšem i zaslouženou remízou 2:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

+2,5

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele