36. kolo
15.07.2020 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Bournemouth neodvedl špatnou práci, přesto na hřišti Manchesteru City padl

O záchranu usilující Bournemouth na půdě aktuálního vicemistra z Manchesteru City ke svému smutku výsledkově nepřekvapil. Domácí, kteří v uplynulých dvou zápasech zaznamenali hned deset přesných zásahů, rozhodli o své výhře už v prvním poločase, to když se trefili David Silva a Gabriel Jesus. Hosté pak už jen snížili díky Davidovi Brooksovi.

Od roku 2015 na sebe oba týmy narazily celkem devětkrát a ani v jednom případě se nepodařilo The Cherries se svým soupeřem bodovat. Na desátý pokus se jim hrůzostrašnou bilanci nepodařilo vylepšit, a tak se ze sestupového pásma příčkám zjišťující finální bezpečí nikterak nepřiblížili. Pořád zkrátka ztrácejí na udržení se v Premier League tři body.

Citizens, povzbuzeni o pondělí verdikt Sportovního arbitrážního soudu, který rozhodl o tom, že si i na podzim zahrají Ligu mistrů, potvrdili roli favorita, ačkoli hlavně ve druhém poločase nepředvedli úplně svůj nejlepší výkon. Přesto se rychle uklidnili po dvou vstřelených brankách a následně jim stačilo pohotový náskok jen hlídat až do závěrečných okamžiků.

Jako první se osmělili hosté, nicméně slabá hlavička od Goslinga v podstatě nemohla nijak překvapit připraveného brankáře Edersona Moraese. Naopak o chvilku později se na druhé straně domácí ujali vedení. David Silva se ujal exekuce přímého volného kopu za vápnem, z levé strany obstřelil zeď a míč umístil nechytatelně od břevna a za brankovou čáru.

Hned v 8. minutě se snažil gólově navázat na svého spoluhráče Fernandinho, jenž svou pravačkou vypálil ze střední vzdálenosti, avšak jeho pokus skončil kousek vedle brány. Ve 22. minutě se ozval opětovně Bournemouth, a to zásluhou Kinga, jenž, ač notně obtěžován, dokázal z otočky zakončit, každopádně jeho střela minula prostor mezi třemi tyčemi.

Ve 33. minutě byli svěřenci manažera Eddieho Howa opravdu velmi blízko vyrovnání. Stanislas se rozhodl rozehrát standardní situaci, vyslal parádní pumelici na Edersona Moraese, a ten jenom s vypětím všech sil a s pomocí své brankové konstrukce zasáhl. A ve 37. minutě se objevil v obrovské příležitosti Solanke, jenže radost mu zkazil domácí bek Otamendi.

Šest minut před obrátkou naopak Manchester svému sokovi ukázal, jak se brankové možnosti proměňují. David Silva uvolnil svou přihrávkou Gabriela Jesuse, ten si v šestnáctce narovnal balón na svou pravou nohu a poslal ho po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Bournemouth se ale nevzdal ani poté. A hodlal mužstvu manažera Pepa Guardioly ještě jakkoli zatopit.

V 59. minutě se podařilo rozvlnit síť Kingovi, jenže VAR ukázal, že se ocitl v době střelby v opravdu hodně těsném ofsajdu, a tak jeho trefa nebyla uznána. V 64. minutě se neprosadil Gosling, každopádně v 88. minutě již po nahrávce C. Wilsona skóroval pohotově Brooks. Na zisk alespoň remízy však ani tenhle pozitivní moment celku z Dorsetu prostě nestačil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

ze by dalsich 5 ?

Reagovat
El Cid z City

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele