12. kolo
09.11.2019 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester vyzrál i na Arsenal a je průběžně druhý

Očekávaný duel dvou aspirantů na pohárové příčky nakonec atraktivitou nezklamal. Leicester City proti Arsenalu potvrdil špičkovou formu, a především díky zlepšenému výkonu v druhé půli ukořistil cennou výhru 2:0, díky níž před londýnským klubem drží výrazný devítibodový náskok a přinejmenším do neděle drží v tabulce dokonce druhé místo v tabulce. Hlavní podíl má na výhře Foxes nejlepší střelec celé ligy Jamie Vardy, jenž vítězný gól dal a na druhý Maddisonovi přihrál.

Oba týmy do utkání nastoupily opatrně, přičemž míč na kopačkách drželi více domácí, zatímco Arsenal trpělivě na vlastní polovině čekal na příležitost vyrážet do rychlých protiútoků. Kanonýři se tak před brankou Leicesteru ocitali jen sporadicky, ovšem kdykoli se jim povedlo spojit sérii rychlých přihrávek do jednolité akce, dokázali ohrozit nejlepší obranu Premier League s až nečekanou lehkostí. Ve všech případech však míče končily u Alexandra Lacazetta, jenž po návratu ze zranění nenabral ideální formu a jeho střelecké pokusy či finální přihrávka neměly potřebnou kvalitu k průlomu skóre.

Navzdory územní převaze se Leicester probíjel pětičlennou defenzivou soupeře jen obtížně, ovšem utkání se mohlo odvíjet podstatně jinak, kdyby rozhodčí či jeho kolega u videa posoudili okatý zákrok Guendouziho na Soyuncua při bránění standardní situace jako penaltový. Když se pak na zadní tyči po stříleném centru Péreze neprosadil Jamie Vardy a Maddisonův povedený přímý kop jen sklepl krůpěje deště z horní sítě Lenovy branky, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran již bylo na King Power Stadium podstatně živěji od samého úvodu. Nejprve po skvělém průniku Ricarda Pereiry pálil z hloubi pokutového území Wilfried Ndidi, ale rozezvučel jen břevno. Poté na druhé straně Aubameyang dokonce skóroval, jenže radost mu vzápětí zhatil správně zdvižený praporek čárového rozhodčího. Vysoké tempo hry však neopadávalo ani s přibývajícími minutami a vše nasvědčovalo tomu, že průlom skóre je jen otázkou času.

To se pak skutečně potvrdilo v 68. minutě. Povedená kombinace Leicesteru na jeden dotek vyústila v přihrávku Youriho Tielemanse na Jamieho Vardyho, který bez váhání vypálil a chladnokrevně poslal svůj tým do vedení. Anglický forvard měl vzápětí po přihrávce střídajícího Graye dokonce možnost skórovat i podruhé, ovšem tentokrát jeho tvrdou ránu Bernd Leno dokázal vychytat.

Čtvrthodinu před koncem se ale Leicester za svou neutuchající aktivitu přece jen pojištění náskoku dočkal. Gólovou akci založil skvělou prací ve středu pole Ndidi a na konci rychlé akce stanul po Vardyho zpětném přistrčení James Maddison, jenž tvrdou přízemní ranou na přední tyč nedal Lenovi ani šanci pohnout se z místa.

Na druhý direkt v krátkém sledu za sebou již hosté zareagovat nedokázali a odváží si tak z Leicesteru porážku 0:2, kvůli níž na umístění do čtvrtého místa ztrácí již osm bodů a pozice Unaie Emeryho v roli hlavního kouče Arsenalu je v čím dál větším ohrožení.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele