6. kolo
21.09.2019 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sheffield opět venku zaskočil favorita a sebral Evertonu všechny body

V novém ročníku Premier League není o překvapivé výsledky nouze a celou řadu z nich mají na svědomí ligoví nováčci. Zatímco Norwich si zvládl vyšlápnout na samotného mistra Manchester City, Sheffield United již dříve získal bod ze stadionu favorizované Chelsea a nyní na půdě Evertonu dokonce ukořistil rovnou všechny tři. Žiletky v Goodison Parku podaly soustředěný výkon a díky vlastenci Yerryho Miny a zásahu střídajícího Mousseta zvítězily 2:0.

United se tak posunuli na osmé místo v tabulce a opět prodloužili svou výtečnou venkovní sérii bez porážky na dvanáct utkání v řadě. To Everton naopak čeká řádné zpytování svědomí, neboť sobotní nezdar byl již třetí prohrou z posledních čtyř kol, a to po Aston Ville již letos podruhé podlehl právě nováčkovi. Marco Silva tak bude muset svůj tým urychleně vytáhnout ze čtrnácté příčky vzhůru, nebo jej může ve funkci manažera liverpoolského klubu čekat předčasný konec.

Přestože měli domácí v první půli územní převahu a připsali si i více střeleckých pokusů, jejich finální fáze opakovaně pokulhávala a brankář Dean Henderson se zprvu žádného většího ohrožení nedočkal. Schneiderlinovu slibnou možnost zastavil včasným blokem Fleck, přízemní rána Digneho nebyla dost důrazná ani přesná a Richarlison pro změnu pálil vedle. To hosté byli o poznání efektivnější a skórovali hned ze své první standardní situace. Pět minut před odchodem do kabin poslal Norwood míč na hlavu Robinsona, jenž tím vytvořil na vyběhnuvšího Jordana Pickforda dostatečný tlak na to, aby se v houštině těl míč odrazil od nezorientovaného Miny do vlastní branky.

Silva hned deset minut po přestávce na nepříznivý vývoj zareagoval dvojím střídáním a nasazení Iwobiho s Tosunem málem přineslo okamžitou vzpruhu v podobě vyrovnání, když se do dobré šance procpal Moise Kean, ale Henderson vytáhl kvalitní zákrok nohou. Hosté vzápětí sami sáhli ke střídání, když se na trávník podíval dlouholetý hráč Evertonu Phil Jagielka, který zkušeně přispěl k opětovnému vymazání soupeřovy ofenzivy.

O poklidné dohrání zápasu se pak jedenáct minut před koncem postaral střídající Lys Mousset. Někdejší hráč Bournemouthu využil špičkového pasu Lundstrama za evertonskou obranu a připsal si svůj první zásah v novém dresu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele