28. kolo
01.03.2020 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester United v Goodison Parku pouze remizoval

Nerozhodným výsledkem skončilo utkání dvou slavných celků bojujících o evropské poháry. V Goodison Parku sice šli domácí ve třetí minutě do vedení zásluhou trefy Calverta-Lewina, nicméně za Red Devils ještě v první půli srovnal Fernandes.

Úvodní branka Toffees padla naprosto z ničeho. Rozehrávka hostů odzadu dovedla míč k De Geovi, který při snaze o dlouhý nákop trefil Dominica Calverta-Lewina, od nějž se balón odrazil do sítě. Španělský gólman své zaváhání z části napravil v páté minutě, kdy autora prvního gólu vychytal. Na druhé straně zahrozil Matić, jehož rána skončila na břevně.

A srbský záložník měl na svědomí i další vážné ohrožení Pickfordovy svatyně, tentokráte jeho pumelici zneškodnil anglický reprezentační gólman. "Rudí ďáblové" se vyrovnání dočkali po půl hodině hry. Pickford jako by chtěl z kolegiality kompenzovat De Geovo zaváhání a pustil do brány přízemní pokus Bruna Fernandese z pětadvaceti metrů.

Po přestávce okusili i domácí, jaké to je nastřelit brankovou konstrukci. Po standardní situaci Sigurdssona se míč ještě odrazil zpět do ohně, dorážka ale cíl nenašla. Proti Calvertu-Lewinovi poté znovu úspěšně zakročil De Gea.

Vyvrcholení celého zápasu přišlo v nastavení. Nejprve se zaskvěl Pickford, který nejprve povedeným zákrokem vychytal Fernandese a zázračně vytáhl mimo tři tyče i Ighalovu dorážku. Na druhé straně docílili Toffees branky, jenže vinou ofsajdu nebyla trefa uznána. To se jim vůbec nelíbilo a skončilo to pozápasovou červenou kartou pro manažera Carla Ancelottiho.

Manchester United tak v tabulce uhájil pátou příčku a na pozice zajišťující Ligu mistrů nadále ztrácí tři body. Everton je jedenáctý o pět bodů za Red Devils.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
forrest

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele