18. kolo
21.12.2019 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton s Arsenalem remízou potvrdily, že nové trenéry potřebují jako sůl

Carlo Ancelotti s Mikelem Artetou na vlastní oči viděli, že je v nové roli kouče Evertonu, respektive Arsenalu čeká obrovský kus práce. Oba kluby se totiž po čerstvém jmenování nových trenérů vzájemným zápasem na Goodison Parku veskrze protrápily a rozešly se nakonec smírně bezbrankovou remízou.

Freddie Ljungberg ve svém posledním zápase v roli hlavního kouče sáhl k až nečekaně omlazené sestavě, kdy se na hřišti seřadili Saka, Nelson, Smith-Rowe i Martinelli. Ani sázka na dravé mládí na úkor zkušenějších a dražších posil jako Özil, Lacazette či Pépé však Arsenalu nevycházela a čím méně toho o výkonu hostí v prvním poločase zazní, tím lépe. Za celou úvodní pětačtyřicetiminutovku si Kanonýři vypracovali jedinou střeleckou příležitost, když těsně před odchodem do kabin pálil nepřesně Gabriel Martinelli.

Stejně jako nově jmenovaný kouč Arsenalu Mikel Arteta však nemohl být na tribuně Goodison Parku spokojen ani Carlo Ancelotti, neboť jeho nový klub nebyl o moc lepší. Evertonští si sice vypracovali více střel, ovšem Bernd Leno přesto nemusel ani jedinkrát zasahovat a poločasový stav 0:0 přesně odrážel bezradné dění na hřišti.

Ať už o přestávce v kabině Arsenalu zaznělo cokoli, dostavilo se po změně stran alespoň na chvíli viditelné zlepšení. Hned v úvodních minutách měl dvě slibné šance do té doby neviditelný Piérre-Emerick Aubameyang, jenže ani jednou si v zakončení po přistrčeních Chamberse s Torreirou neporadil ideálně a Jordan Pickford stačil vždy bezpečně zasáhnout.

Tím se však Kanonýři vyčerpali a po čtvrthodině hry se opět dostali ke slovu domácí, kteří trpělivým soustavným tlakem vyčkávali na svou šanci, až v 68. minutě měl průlom skóre na dosah Dominic Calvert-Lewin, jehož dělovku však stačila obrana Arsenalu na poslední chvíli zablokovat. Poté ale převaha Evertonu znovu vyprchala a utkání se vrátilo k nezáživnému boji ve středu pole z prvního poločasu.

Na závěrečné minuty se ještě Duncan Ferguson snažil oživit hru střídáním, ovšem ani dvojice Keane-Kean Toffees nepomohla, stejně jako nasazení Alexandra Lacazetta s Joem Willockem na straně Arsenalu. Oba kluby se tak místo tolik potřebného zisku tří bodů musí smířit s jediným, ovšem za předvedené výkony si ani jeden z nich vítězství ani nezasloužil.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Casino Arsenal - "vyzkoušejte své šťestí"

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bod urvem, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Aubameyang, Martinelli, Saka

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele