36. kolo
16.07.2020 21:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Manchester United zvládl úlohu favorita, vyhrál na hřišti Crystalu Palace

Manchester United zareagoval na vítězství Chelsea i Leicesteru, svých dvou úhlavních rivalů v boji o první čtyřku, porazil venku o dva góly i nadále se trápící Crystal Palace a zachoval z páté pozice těsný kontakt s příčkami zajišťující kvalifikaci Ligy mistrů na příští sezónu. V první půli se nejprve trefil Marcus Rashford, poté ho doplnil rovněž Anthony Martial.

United potřebovali bezpodmínečně napravit svůj nedávný nezdar v domácím střetnutí proti Southamptonu, v němž přišli o dva body v samém závěru klání, aby si svou situaci v boji o alespoň čtvrtou příčku ještě více nezkomplikovali. Nakonec našli cestu za úspěchem, byť statisticky svého soupeře nikterak nepředčili. A museli být po celou dobu ostražití.

Londýnský klub bude chtít mít dění tohoto ročníku asi co nejrychleji za sebou. Po koronavirové přestávce vykazuje jednu z nejhorších forem ze všech týmů Premier League a v nynějším případě si připsal na své konto již svou šestou porážku v řadě. I nadále u něj platí, že vyhoupnout se výše v průběžném pořadí bude za této konstelace velmi, velmi složité.

Ve 2. minutě se snažil změnit dosud bezbrankový stav Zaha, který nevyslal svou pravou nohou vůbec špatný pokus na bránu, nicméně hostující gólman David de Gea zasáhl. Na druhé straně hodlal o deset minut později zacílit Maguire, svou hlavičku ale nasměroval pouze vedle brány brankáře Guaity. Ve 27. minutě zase zakončoval Zaha, avšak nemířil přesně.

Po půlhodině hry vyzkoušel svoje střelecké štěstí Greenwood, jehož před utkáním trápily lehké zdravotní potíže, ale přesto se objevil v základní sestavě, ani on však přímo Guaitu neohrozil. Ve 39. minutě zazlobil Maguire, opět ze slušné pozice hlavou neumístil míč do prostoru tří tyčí, každopádně těsně před přestávkou již Manchester přece skóroval.

Za vápnem zakombinovali Martial spolu s Brunem Fernandesem, balón se následně dostal k Rashfordovi, který nezazmatkoval v koncovce, hravě se zbavil obránce van Aanholta, kterého položil díky své kličce, lidově řečeno, na zadek, a pohotově pak překonal Guaitu. Crystal Palace tenhle negativní moment do kolen nepoložil. A pokoušel se o vyrovnání.

V 55. minutě přišel na řadu jeden ze zásadních okamžiků tohoto měření sil. Zaha perfektně zapracoval na levé straně, svou přihrávkou našel u druhé tyčky sbíhajícího si Ayewa, jenž z blízkosti rozvlnil síť. Jenže do hry vstoupil VAR a ten ukázal, že se ghanský reprezentant nacházel v ofsajdu. Zkrátka co naplat, že celá tahle situace byla vážně dosti hraniční.

V 60. minutě se nepodařilo vyzrát na Davida de Geu střílejícímu McCarthymu, naopak The Red Devils v 78. minutě svou další šanci využili, a rozhodli tak o svém zisku tří bodů. V 74. minutě ještě Bruno Fernandes orazítkoval tyčku, o čtyři minuty později však již Guaita kapituloval, neboť Martial z šestnáctky snadno využil rychlé Rashfordovy narážečky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele