4. kolo
31.08.2019 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace vyzrál na Aston Villu i díky kontroverzně neuznanému gólu

Výsledek napínavého střetnutí Crystal Palace s Aston Villou byl na vážkách až do samého konce dlouhého nastavení, ovšem k radosti domácích příznivců nakonec jejich oblíbený tým vydřel hubené vítězství 1:0. O jedinou trefu zápasu se postaral Jordan Ayew, a přestože hosté, kteří valnou část druhé půle dohrávali o deseti, v poslední minutě srovnali, jejich radost okamžitě uťal hvizd rozhodčího, jenž jejich gólovou akci přerušil kvůli domnělé simulaci kapitána Grealishe.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla. Oba týmy se uchýlily spíše k bojovnému zápolení ve středu hřiště a šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Ta vůbec největší připadla v 23. minutě Jamesi McArthurovi, jemuž po zaváhání Guilberta ideálně přihrál Jeffrey Schlupp, jenže záložník Palace ve slibné pozici v hloubi pokutového území zbrkle přestřelil. Když pak v závěru první půle zvládl brankář Tom Heaton zneškodnit i pokusy Milivojeviće a Kouyatého, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Už tak znatelná převaha domácího celku nabrala po změně stran ještě více na obrátkách, když v 54. minutě uviděl Trézéguet druhou žlutou kartu za zbytečný faul na Zahu a poslal svůj tým do oslabení. Na průlom skóre si ale diváci museli počkat až do 73. minuty, kdy se na konci povedené kombinace Milivojeviće se Schluppem ocitl Jordan Ayew, šikovně se prosmýkl mezi dvojicí bránících hráčů a přízemní ranou na zadní tyč navázal na svou trefu z minulého kola proti Manchesteru United.

Navzdory početní nevýhodě však Villans nejenže nesložili zbraně, ale dokonce v samém závěru dokázali i srovnat. Trefu Lansburyho z 96. minuty však sudí Friend neuznal kvůli pádu Jacka Grealishe v souboji s Cahillem, který gólové ráně bezprostředně předcházel, a kapitán Aston Villy si tak místo oslav vysloužil jen žlutou kartu a porážku 0:1. Tým Roye Hodgsona tak po nevýrazném vstupu do sezony slaví druhé vítězství v řadě a se sedmi body dokonce poskočil na pohárové příčky, zatímco nováček z Birminghamu s třemi body zůstává osmnáctý.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
jn38

pěknej zářez no...žlutá přísná ten neuznanej gól si neumim vysvetlit :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele