38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea zdolala Wolverhampton 2:0 a zahraje si Ligu mistrů, Vlci si ještě musí počkat

Londýnská Chelsea dokázala potvrdit úlohu mírného favorita i bez své brankářské jedničky Kepy a houževnatý Wolverhampton porazila po výsledku 2:0. Vzhledem k výhře Manchesteru United nad Leicesterem ve stejném poměru by si mohla dovolit i prohrát, v tabulce Premier League obsadila čtvrtou pozici se šestašedesáti body. Vlci klesli na sedmou příčku s devětapadesáti body, za šestým Tottenhamem zaostali jen vinou horšího skóre.

Svěřenci trenéra Nuna Santa si tak přinejlepším zahrají 2. předkolo Evropské ligy, pokud však Arsenal porazí ve finále FA Cupu právě Chelsea, tak se do pohárové Evropy nepodívají vůbec. Domácí rozhodli o svém úspěchu v samém závěru zahajovacího dějství, kdy vsítili obě dvě své branky. V úvodu nedělního utkání bylo na obou soupeřích znát, že jde o hodně a ani jeden nechce udělat chybu. Hra se v podstatě rozhýbala až v závěrečných pěti minutách.

V první větší možnosti se objevil Olivier Giroud, který obdržel přesný pas z pravého křídla od Masona Mounta, jenomže mezi dvěma obránci mu hlavička příliš nesedla a z hranice brankového území mířil příliš vysoko. Ve 44. minutě mohli jít z ničeho nic do vedení hosté po velmi nebezpečném stříleném centru Dioga Joty, gólman Caballero ho dokázal s velkými obtížemi odvrátit jednoruč do bezpečí až několik decimetrů před brankovou čarou.

Tým okolo slavného Franka Lamparda získal potřebný klid v první minutě nastavení. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Mount, balón parádně zakroutil nad zeď do bližšího spodního rohu a gólman Rui Patrício se i přes veškerou snahu natahoval marně. Když už se zdálo, že favorit bude odcházet do kabin s hubeným vedením, tak udeřil zkušený třiatřicetiletý francouzský útočník Giroud.

Ten zaznamenal svou osmou ligovou trefu v této sezóně po famózní kolmici od Mounta a poté i díky dostatečnému důrazu rozvlnil síť razantní střelou ze šesti metrů. Domácí po změně stran kontrolovali průběh a Wolverhampton téměř k ničemu nepouštěli. Hosté se mohli vrátit do hry o body v 58. minutě, nicméně přízemní pokus Joty směřující doprostřed branky snadno zkrotil Caballero a ve zbývajícím průběhu se Vlci již na nic nebezpečného nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Fikus19

2:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele