33. kolo
04.07.2020 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea se oklepala z porážky s West Hamem a zachraňujícímu se Watfordu nedala šanci

Londýnská Chelsea odčinila nedávnou porážku v derby s West Hamem (2:3) a tentokráte bez větších potíží přehrála Watford 3:0. Díky tomuto tříbodovému zisku se vrátila na čtvrtou pozici zaručující hlavní fázi Ligy mistrů se sedmapadesáti body, za třetím Leicesterem zaostává o jediný bod a před pátým Manchesterem United má náskok dvou bodů. "Sršni" jsou stále sedmnáctí s osmadvaceti body a o udržení zřejmě budou bojovat až do úplného konce.

Svěřenci trenéra Franka Lamparda měli v nedělním duelu zřetelnou převahu a po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se mohli dostat do vedení. Míč se po ose Willian - Pulisic dostal až na kopačku zkušeného Francouze Oliviera Girouda, proti jehož křižné ráně fantasticky zasáhl brankář Foster. Stejný hráč se přeci jen dokázal prosadit ve 28. minutě, kdy využil parádní kolmice do běhu od Rosse Barkleyho.

Z mírného úhlu si pak dokázal poradit a svou nezištnou přízemní střelu umístil do protějšího spodního rohu. "The Blues" přidali druhou uklidňující trefu v samém závěru úvodního dějství, to si totiž Capoue počínal až příliš agresivně ve vlastní šestnáctce v souboji s Pulisicem a nedovoleně ho poslal k zemi, rozhodčí Friend bez váhání nařídil penaltu. K ní se postavil tradiční exekutor Willian a chladnokrevně zavěsil pod břevno do protipohybu Fostera.

Domácí pokračovali v ofenzivních snachách také po změně stran a v 69. minutě se mohl podruhé prosadit Willian, avšak nebezpečný pokus brazilského záložníka z hranice pokutového území dokázal odvrátit na rohový kop pozorný Foster. Watford chtěl vykřesat jiskřičku naděje na bodový zisk asi deset minut před závěrečným hvizdem, kdy po velké hrubce střídajícího Gilmoura uvolnil Chalobah rozběhnutého Welbecka.

Ten se pokusil zakončit ke vzdálenější konstrukci, jenomže gólman Kepa famózně vyrazil míč před sebe. Stejný hráč opět zahrozil v nastaveném čase, po jeho dobrém průniku na levé straně střílel v pádu Cleverley a prostor tří tyčí vskutku minul jen o decimetry. Ihned na to uzavřel gólový účet Barkley, jenž si díky zpětné nahrávce od Azpilicuety přehodil balón na svou silnější levačku a vzápětí parádně zavěsil do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele