4. kolo
31.08.2019 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Chelsea proti Sheffieldu United vedla o dva góly, přesto ztratila

Ani napodruhé se Frank Lampard jakožto nový manažer Chelsea nedočkal prvního vítězství před domácím publikem. Po remíze s Leicesterem se Blues musí na Stamford Bridge rozdělit o body i s Sheffieldem United, i když o přestávce platilo díky dvěma trefám Tammyho Abrahama skóre 2:0. V úvodu druhé půle však snížil Robinson a minutu před koncem dokonal zmar domácích vlastenec Kurta Zoumy.

Chelsea podle očekávání vstoupila do zápasu aktivně, ovšem klíčovým prvkem její úspěšné první půle byla zaváhání hostující obrany. Nejprve defenziva Sheffieldu United v 19. minutě zaváhala při centru Azpilicuety na Abrahama, brankář Henderson pod tlakem Pulisice odrazil míč pouze před sebe a dorážející Abraham na druhý pokus propálil vše, co mu stálo v cestě.

Brzký průlom skóre přinutil hosty k vyšší aktivitě a v závěru první půle měli skutečně na dosah vyrovnání. Pro Sheffield United tak typický výpad stopera Bashama po pravé straně natropil v zadních řadách Chelsea pořádný zmatek a Callum Robinson se zničehonic objevil zcela sám před Kepou Arrizabalagou. Letní posila Sheffieldu však svou hlavičku nedokázala nasměrovat mezi tři tyče a velká šance hostí přišla vniveč.

Sotva pár minut nato se jen potvrdilo vousaté rčení "nedáš, dostaneš", neboť Chelsea byla na rozdíl od soupeře v zakončení nekompromisní. Znovu u toho byl Tammy Abraham, jenž využil nedorozumění Egana s O’Conellem, kteří se ve snaze odhlavičkovat Jorginhův pas akorát srazili, a mladý forvard Blues následně vyzrál i na Hendersona, byť si na míč sáhl. Abraham tak jen potvrdil, že po rozhodující neproměněné penaltě v evropském Superpoháru proti Liverpoolu a s tím souvisejícími rasistickými urážkami na sociálních sítích neztratil hlavu a po dvou gólech do sítě Norwiche skóroval rovněž dvakrát i v následujícím kole.

Ani dvoubrankové manko však o přestávce hráče Sheffieldu neposlalo do kolen, ba naopak. Okamžitě po změně stran Enda Stevens ve velkém stylu obehrál Azpilicuetu a perfektním přízemním pasem našel opět dobře postaveného Robinsona, který napravil své zaváhání z první půle a s přehledem bez přípravy poslal míč do sítě. Na druhé straně mohl vzápětí kontrovat aktivní Abraham, ale tentokráte jeho povedený pokus zvládl bravurně vytěsnit Henderson.

Skóre 2:1 tak přetrvávalo i s přibývajícími minutami, a přestože domácí kouč Frank Lampard bez jakýchkoli známek znepokojení poslal na trávník i mladičkého debutanta Gilmoura, jeho sebevědomí se na hráče v modrých dresech na ploše nepřeneslo. Minutu před koncem základní hrací doby totiž aktivní Robinson dokázal odcentrovat přes Azpilicuetu a Kurz Zouma si v souboji se střídajícím Moussetem srazil míč špičkou kopačky do vlastní sítě.

V tu chvíli už bylo na další zvraty příliš pozdě, a tak může Sheffield United ve své nováčkovské sezoně slavit velecenný bod ze Stamford Bridge, zatímco Lamparda čeká během reprezentační přestávky klíčový úkol zlepšit děravou obranu, která v prvních čtyřech kolech inkasovala hned devětkrát.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 mozna 1:2 nepodcenujte sheffield

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele