12. kolo
09.11.2019 13:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lampardova medicína. Chelsea zdolala Crystal Palace a vyhrála pošesté v řadě

Kritici, kteří pasovali Chelsea namísto boje o pohárovou Evropu na bitvu o střed pole, se teď musí pořádně červenat. Lampardova parta porazila Crystal Palace 2:0, připsala si šestou ligovou výhru v řadě a dočasně se posunula na druhé místo Premier League. O vítězství se postarali Tammy Abraham a Christian Pulisic.

Crystal Palace hrálo se zataženým blokem a Chelsea dělalo velké problémy jej prolomit. Pulisic si čas od času věděl rady i ve vápně v obležení přesily protihráčů, ale k vážnějšímu ohrožení Guaitovy brány to nevedlo. Nejzajímavější situace prvního poločasu tudíž vzešly ze standardních situací.

Nejlepší přímý kop měl na svědomí Willian, který ve 14. minutě jen těsně minul branku. Pokusy Emersona vedle a Mounta do zdi už tak kvalitní parametry neměly. Jedinou střelu mezi tři tyče tak do pauzy zaznamenal dnešní kapitán Chelsea Willian, ale tečovanou a spíš propagační. Brazilec měl v závěru nastavení také největší šanci, jenže do gólové rány vložil tělo Gary Cahill.

Hned zkraje druhého dějství ale Chelsea udeřila. Kovačić se prosmýkl před vápnem mezi několika protivníky, Willian cizelérsky sťukl míč do šestnáctky a Tammy Abraham tváří v tvář brankáři nezaváhal. Dvaadvacetiletý kanonýr vstřelil už desátý gól v letošní sezóně Premier League.

Konečně se diváci na Stamford Bridge mohli těšit z ofenzivního představení, a to nebylo všechno - jen o pár desítek vteřin prošel Christian Pulisic krásně přes dva hráče a jeho ránu pod břevno musel tahat zpod břevna výborný Guaita. Američan byl při chuti a záhy pálil pro změnu nad.

Mezitím ale kousalo i Crystal Palace. Fandům domácích pak zatrnulo hlavně v sedmdesáté minutě, kdy po rohu hlavičkoval James Tomkins jen těsně vedle. Až jedenáct minut před koncem základní hrací doby přidal zaslouženou ránu jistoty Pulisic, když hlavou trknul do sítě zblokovanou ránu Michyho Batshuayie. Potvrdil tak výtečnou střeleckou formu - v posledních třech zápasech se trefil pětkrát.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
frederik

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

na pohodu zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele