33. kolo
05.07.2020 13:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley neudrželo se Sheffieldem vedení a získává pouze bod

Sheffield United tentokráte nenavázal na skvělý výkon proti Tottenhamu (3:1) a na půdě konkurenčního Burnley mohl být rád, že si domů odváží alespoň bod za remízu 1:1. Kvůli tomuto nerozhodnému výsledku si opět lehce zkomplikoval cestu do evropských pohárů, v tabulce zůstává na osmé pozici s osmačtyřiceti body. Domácí jsou devátí se šestačtyřiceti body a také mají naději na Evropskou ligu, ztráta jednobrankového náskoku je může mrzet.

Do tohoto nedělního střetnutí lépe vstoupili hosté, neboť první možnost si vypracovali ani ne po sto dvaceti odehraných sekundách. Probojoval se do ní McBurnie, který měl dostatek času a hezky mířil do pravého dolního růžku, avšak gólman Pope předvedl skvělý zákrok. V domácím dresu znovu nastoupil od samého začátku český krajánek Matěj Vydra a v 10. minutě byl hodně blízko k tomu, aby The Clarets dostal do vedení.

Osmadvacetiletý útočník využil parádní kombinace svých spoluhráčů a po finální narážečce se řítil sám směrem k brankáři Hendersonovi, jenomže jeho přízemní pokus levačkou minul vzdálenější konstrukci o několik decimetrů. Vzápětí mohl na opačné straně z ničeho nic udeřit norský záložník Berge, nicméně ten byl na poslední chvíli zablokován. Pak se hra přeci jen uklidnila a další příležitost byla k vidění až deset minut před přestávkou.

Ocitl se v ní John Egan, ale z bezprostřední blízkosti hlavičkoval o kousek vedle levé tyče. Burnley se dočkalo vytoužené trefy ve 43. minutě. Po přímém volnému kopu z levého křídla přistál balón na hlavě Rodrigueze, jenž ho chytře posunul za sebe k protější tyči. Tam doslova o milimetry přelstil ofsajdovou past James Tarkowski a ve skluzu z pěti metrů nekompromisně pálil do sítě, Henderson byl naprosto bez jakékoliv šance na úspěšný zákrok.

Domácí se ve druhém dějství zatáhli na vlastní polovinu a vyčkávali, co udělá soupeř, sami se snažili hrozit z rychlých brejků. Dočkat se mohli zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, ovšem po bombě Rodrigueze z pětadvaceti metrů a zákroku Hendersona střílel dorážející McNeil trestuhodně mimo prostor tří tyčí. Sheffield potrestal protivníka za přílišnou pasivitu v 80. minutě, kdy Egan po prodloužené hlavičce od Sharpa chladnokrevně napálil balón do protější šibenice. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele