15. kolo
03.12.2019 21:15 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Citizens bez potíží vyhráli v Burnley

Poměrně snadná záležitost čekala v úterním zápase na hráče Manchesteru City. Ti poměřili své síly s domácím Burnley a dopadli velmi dobře. Na dvě branky Jesuse a trefy Rodriho s Mahrezem dokázal zareagovat jen Brady.

Bleděmodří se z gólu radovali už v sedmé minutě. Po De Bruyneho rohu pálil z vápna z voleje Angelino, jehož pokus Gabriel Jesus tečoval do sítě. Jenže stál poměrně jasně v ofsajdu a branka nemohla platit. Brazilský snajpr se dočkal po čtvrtině utkání. Přihrávka Davida Silvy jej našla u rohu pokutového území, načež si Jesus navedl míč na střed a famózním obstřelem otevřel skóre utkání.

Zanedlouho mohlo být vedení dvojnásobné, jenže po De Bruyneho pobídce si Jesus překážel se Sterlingem a trefil jen přesouvajícího se Popea. Znovu se tak Gabriel Jesus prosadil krátce po návratu ze šaten. Bernardo Silva poslal přesný centr na zadní tyč, kam útočník zaskakující za zraněného Agüera nabíhal a z voleje napálil míč do sítě.

Pětadvacet minut před koncem vzrostl rozdíl na třígólový. Rána Davida Silvy z hranice vápna byla zblokována, ale jen k Rodrimu, jemuž volej sedl náramně a skončil pod břevnem. Pope se natahoval marně. To jen dokazovalo převahu Citizens, kteří ve druhé půli měli míč na kopačkách po čtyři pětiny času.

Čtvrtý gól přidal Riyad Mahrez. Alžírský křídelník si navedl míč do prostoru na svou slabší pravou nohu, i tou ale dokázal poslat prudkou ránu po zemi na zadní tyč, proti níž byl gólman bezmocný. Čestný gól Clarets zaznamenali záhy. Skrumáž v pokutovém území vedla k odrazu balónu k Robbiemu Bradymu, jenž jej z první napálil za Edersonova záda.

Citizens se tak v tabulce dočasně dotáhli na druhý Leicester a na rozdíl osmi bodů za Liverpool, Burnley vypadlo po dvou porážkách z horní poloviny tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
LokoLFC

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude těžký zápas a nikdo by se nemohl divit, kdyby Citizens ztratili. 1:1 či 1:2.

Reagovat
John Obi Mikel

0:0, Burnley uhaluzí

Reagovat
MCFC_8

Mozu byt radi ze nedostali viac

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale ten gol co jsme zase dostali uplne jsem si rikal, co kdyby to zase bylo jen o gol ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele