8. kolo
05.10.2019 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Domácí využili více než půlhodinovou přesilovku a vyhráli 1:0

Hráči Burnley v rámci osmého kola Premier League přivítali Everton. Ten od 57. minuty dohrával bez vyloučeného Colemana. Zápas rozhodl v 72. minutě Jeff Hendrick.

Po pěti odehraných minutách se k přímému kopu postavil Islanďan Sigurdsson. Jeho ránu na přední tyč musel gólman Pope vytáhnout na rohový kop, který už si domácí brankář pohlídal a centr lapil.

Po chvilce poprvé zahrozilo i Burnley. Pieters z levé strany našel ve vápně Gudmundssona, který měl dobrou pozici pro zakončení, ale jeho hlavička mířila jen do rukavic Pickforda.

K míči se ve vápně dostal Iwobi a domácí obrana jeho pokus tak nešťastně blokovala, že málem skončil v síti. Pope si mohl i tentokrát oddechnout.

Po půl hodině hry Burnley dostalo možnost rozehrávat rohový kop. Na zadní tyči situaci skvěle zavíral Hendrick, jehož povedenou střelu musel Pickford vykopnout nohou. Úžasný zákrok anglické jedničky.

Pět minut před poločasovou přestávkou se do obrovské příležitosti dostal Iwobi. Míč se k němu odrazil na malém vápně, ale Pope vytáhl podobně skvostný zákrok jako před tím jeho kolega z protější brány.

Ve dvaapadesáté minutě z vápna po rychlé kombinaci pálil Richarlison, jehož pokus skončil pouze v náruči Popea.

O pět minut později nastal jeden z rozhodujících momentů tohoto zápasu. Hostující Coleman ve vzduchu ramenem srazil soupeře a právoplatně vyfasoval druhou žlutou kartu.

Jeden z dalších rohů domácích rozehrál v 72. minutě Westwood. Centr mířil na zadní tyč, kde opět číhal Jeff Hendrick a ten už se tentokrát prosadil.

Čtvrt hodiny před koncem si přímý volný kop vzal na starost Gudmundsson, který svou střelou na přední tyč překvapil Pickforda. Tomu se na poslední chvíli podařilo míč vyrazit na roh.

V závěru utkání už se nic podstatného nestalo, Everton se tak i nadále v letošní sezoně trápí a drží se jen těsně nad sestupovými příčkami. Burnley se pohybuje ve středu tabulky.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele