10. kolo
26.10.2019 18:30 CET
2 : 4
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Chelsea si po boji odváží tři body z Burnley

Londýnská Chelsea prodloužila svou výherní sérii již na sedm zápasů, když si v sobotu večer poměrně hladce poradila s Burnley, které nakonec přehrála v poměru 4:2. O vítězství hostujícího týmu se přičinil především Christian Pulisic, který zaznamenal hned hattrick, čtvrtý gól pak připojil Willian. Za domácí korigovali Rodriguez a Dwight McNeil.

V úvodu to přitom na žádnou jasnou záležitost nevypadalo, domácí velmi dobře napadali a nutili favorita k mnoha ztrátám a nedotaženým akcím. Sami pak do pokutového území Kepy vyslali několik nebezpečných centrů, úvodní gól z této mírné převahy však vytěžit nedokázali. Dost možná klíčový okamžik zápasu následně přišel po dvaceti minutách hry - bek Matthew Lowton totiž na vlastní polovině lacině ztratil míč, kterého se zmocnil Pulisic, na vápně obehrál stopera Tarkowskiho a perfektní střelou na zadní tyč poslal hosty do vedení.

Burnley se ovšem nevzdalo, naopak o chvilku později mohlo být vyrovnáno. Nejprve vrátil přetažený míč z rohového kopu před branku stoper Mee, Ashley Barnes svou hlavičkou však míč do branky nedostal. V ještě větší šanci se ocitl o pár minut později, když tentokrát z malého vápna poslal hlavou míč trestuhodně vedle hostující svatyně. Hosté toto pohrdání příležitostmi potrestali těsně před poločasovou pauzou, kdy se do dalšího úniku dostal opět Pulisic a s přispěním teče domácího stopera podruhé rozvlnil síť.

Svůj hattrick Pulisic dokonal chvíli po poločasové pauze, když si jeho hlavu našel centr Mounta a americký reprezentant neomylně rozvlnil síť. Čtvrtou branku přidal hned o chvíli později Willian, který se na pravé straně rychlou kličkou uvolnil a křížnou střelou nedal domácímu brankáři šanci.

Výsledek 4:0 byl vzhledem k vývoji zápasu a počtu šancí pro domácí nesmírně krutý, těm se alespoň v závěru podařilo konečné skóre alespoň trochu vylepšit. Nejprve se parádní dalekonosnou ranou prosadil Rodriguez, v poslední minutě normální hrací doby se zase za vápnem odhodlal ke střele aktivní McNeil a s přispěním teče Tomoriho upravil na konečných 4:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele