27. kolo
22.02.2020 16:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley i díky gólu Vydry vyhrálo

Fotbalisté Burnley v rámci sedmadvacátého kola Premier League porazili na domácí půdě 3:0 Bournemouth. Jednou brankou se na výhře svého celku podílel i český útočník Matěj Vydra. Zbylé branky přidali Jay Rodriguez a Dwight McNeil.

Už v jedenácté minutě měl domácí Vydra první šanci. Ten na hrotu obešel dvojici stoperů, ale z exkluzivní pozice vystřelil jen doprostřed branky na dobře postaveného Ramsdalea.

O deset minut později se hosté dostali do vedení, jejich branku však poté sudí odvolali. Surmanův centr z levé strany byl v chumlu těl prodloužen směrem k zadní tyči a Joshua King pohotově uklidil míč z malého vápna do sítě. Kontrola u videa však poté zjistila, že balón se ke Kingovi dostal od ruky Philipa Billinga.

Bournemouth se však po chvilce dostal do další šance. King skvěle odcentroval z levého kraje pokutového území, Harry Wilson si dobře naběhl k zadní tyči, ale pak trefil jen ruku rychle reagujícího Popea.

Před koncem prvního poločasu Pope rozehrál na jednoho z obránců, jehož dlouhatánský nákop spadl přesně do běhu Matěje Vydry. Ramsdale ale vystartoval z branky a nenechal se přelobovat.

V 53. minutě se poprvé opravdu měnilo skóre. Matěj Vydra dostal ze středového kruhu další z celé řády přihrávek do běhu. Ve vápně si zasekávačkou povodil Francise a tentokrát stihl vystřelit před rychle se přibližujícím brankářem Ramsdalem.

Hosté měli opravdu smůlu, přišli totiž o další gól. Callum Wilson uprostřed hřiště jednoduše odešel Meeho a dostal se do přečíslení, které vyřešil přihrávkou doprava na svého jmenovce Harryho Ten svou šancí nepohrdl a z hranice malého vápna propasíroval míč skrz Popea. Jenže těsně před rychlým protiútokem na opačném konci hřiště zahrál v pokutovém území rukou Adam Smith a domácí dostali možnost zahrávat pokutový kop.

Míč si na penaltový bod postavil Jay Rodriguez a s velkým přehledem zakončil ze svého pohledu do pravého horního rohu.

V 87. minutě domácí definitivně potvrdili své vítězství. Když už se zdálo, že se Bournemouth zabydlí na útočné polovině, tak přišla laciná ztráta a nesmělý protiútok do otevřené obrany v podání Dwighta McNeila. Ten si navedl míč na levou nohu a tvrdou ranou z dvaceti metrů nedal mladému brankáři sebemenší šanci.

Burnley patří osmé místo, Bournemouth je šestnáctý.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele