10. kolo
26.10.2019 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Trápení Evertonu pokračuje, porážku si odvezl i z Brightonu

Hned pět gólů, z nichž dva vlastní, bylo k vidění v rámci desátého kola v Brightonu, kde domácí zdolali Everton, přestože ještě patnáct minut před koncem prohrávali. Na Großův gól hosté odpověděli brankou Calvert-Lewina a Websterovým vlastencem, jenže Maupay brzy srovnal a v závěru trefou do své sítě rozhodl Digne.

Racci otevřeli skóre v patnácté minutě. Gomes fauloval soupeře na nevhodném místě, exekuce následného přímého kopu se ujal Pascal Groß. Ten zřejmě zaskočil Pickforda, neboť jeho plavající střela do míst, kde gólman Toffees stál, rozhodně nebyla nechytatelnou.

Na vyrovnání se nečekalo dlouho. Digne si vzal na starosti zahrání rohového kopu a poslal míč na nabíhajícího Richarlisona. Ten se k němu však nedostal, neboť před ním odehrál míč Adam Webster - bohužel pro něj do své vlastní sítě. Brzy mohl po Richarlisonově centru otočit Walcott, jenže míč špatně zpracoval a poté jen napálil Ryana.

Hned po pauze zase zahrozili domácí, po pěkné individuální akci pálil Alzate těsně vedle. Poté už se z gólu radovali, neboť přihrávku za obranu zužitkoval v nefotbalové pozici Groß. Jenže radost jemu i jeho spoluhráčům zhatil systém VAR, jelikož autor branky nabíhal z ofsajdového postavení.

Do vedení se tak dostali muži z Liverpoolu. Z osy hřiště poslal Holgate bravurní prostrkávačku střídajícímu Calvert-Lewinovi za obranu. Mladý útočník se zorientoval na jedničku a ranou podél Ryana na zadní tyč dal svému týmu výhodu.

Avšak už o několik desítek sekund později Connolly upadl ve vápně. Sudí po konzultaci s videorozhodčím naznal, že došlo k porušení pravidel a nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Neal Maupay a střelou doprostřed překonal penaltového experta Pickforda.

Nešťastný zápas v podání Evertonu korunoval v páté minutě nastavení Lucas Digne. Do pokutového území se přiřítil Trossard, jenž hledal spoluhráče na druhé tyči. Do cesty se přihrávce připletl právě Digne, ovšem tak nešťastně, že rozvlnil síť za svým brankářem.

Zatímco Brighton se tak vyšvihl na prozatímní jedenácté minutě, zato Everton je pouhé dvě místa i dva body nad sestupovými příčkami.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele