28. kolo
29.02.2020 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace 0:1

Jubilejní stý zápas v roli manažera Crystal Palace se Royi Hodgsonovi vydařil. Jeho tým sice na půdě Brightonu herně neoslnil a potřeboval i jistou dávku štěstí, aby navzdory výrazné střelecké převaze soupeře neinkasoval, ovšem konečný výsledek hovoří ve prospěch londýnského klubu díky trefě Jordana Ayewa dvacet minut před koncem.

Když už se zdálo, že hráčům Palace po sedmizápasové šňůry bez vítězství teče do bot a tuhý boj o záchranu se jim nevyhne, zabrali Eagles v pravou chvíli a důležité dva souboje s tabulkovými sousedy z Newcastlu a nyní Brightonu dokázali shodně opanovat 1:0. Se ziskem 36 bodů a 12bodovým odstupem od první sestupové příčky tak má Hodgson jistotu setrvání v nejvyšší anglické soutěži rázem na dosah a může ve vyrovnaném středu pole cílit klidně i na umístění v horní polovině tabulky.

To Brighton naopak zůstává jediným týmem Premier League, který v novém roce stále ani jedinkrát nezvítězil, a tak je od sestupových příček vzdálen už jen na čtyři body. Snahu však domácím upřít nelze, neboť si v sobotním duelu připsali celých 24 střel oproti protivníkovým 12, avšak v koncovce se trápili.

Jedno z méně známých derby anglické kopané začalo náporem hostí, kteří měli několikrát blízko k průlomu skóre. Christian Benteke však ve vyložené pozici zamířil nepřesně a Kouyatého pokus zvládl lapit brankář Mat Ryan. Poté se již ke slovu dostali Seagulls a Vicente Guaita musel zasahovat proti střele Neila Maupay, jenž vzápětí vybojoval roh, z kterého málem udeřil domácí kapitán Lewis Dunk.

Po groteskních rozbrojích Wilfrieda Zahy s domácími fanoušky a náhradníkem soupeře Ezequielem Schelottem měl ještě v první půli velkou šanci Solly March, jenže pobídku Leandra Trossarda nezvládl ukočírovat a trefil pouze boční síť. Když se na sklonku poločasu neprosadil ani Gary Cahill z další výtečné hlavičkové příležitosti, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran měli zprvu výrazně navrch domácí, jenže ani jedna z jejich akcí se neujala. Obzvláště blízko měl ke gólu aktivní Dunk, jenže jeho hlavičku smolně zablokoval jeho vlastní spoluhráč Maupay. Poté, co se neprosadili ani Maupay s Trossardem, byl Brighton za zahozené šance se vším všudy vytrestán. V 70. minutě Benteke krásnou přihrávkou vyšachoval ze hry hned trojici obránců a vyslal do samostatného úniku svého útočného parťáka Ayewa, jemuž se povedlo procedit míč pod vyběhnuvším Ryanem a poslat Crystal Palace do vedení.

Inkasovaný gól domácím týmem viditelně otřásl a na další odpor se již svěřenci Grahama Pottera nezmohli. Palace naopak mohlo přidat ještě o trefu navíc, jenže Wilfried Zaha v nastavení ztroskotal na brankové konstrukci.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele