38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Watford prohrál na Emirates Stadium s Arsenalem a po pěti letech opouští Premier League

Watfordu v rozhodujícím duelu o záchranu vůbec nevyšel začátek, v Londýně s Arsenalem prohrával krátce po půlhodině hry již o tři branky a i přes zlepšený výkon na kýžené body nedosáhl. Po porážce 2:3 obsadil konečné devatenácté místo se čtyřiatřiceti body a společně s Norwichem i Bournemouthem sestoupil do druhé ligy. Kanonýři po těsné výhře obsadili osmou příčku s šestapadesáti body a do Evropské ligy mohou proniknout jen přes FA Cup.

Sršni potřebovali vybojovat více bodů než Aston Villa na půdě West Hamu, jenomže plány jim zhatil především domácí kanonýr Pierre Aubameyang. Jednatřicetiletý forvard skóroval dvakrát a v tabulce střelců celé Premier League obsadil druhou pozici s dvaadvaceti ligovými zásahy, o jednu branku více zaznamenal pouze Jamie Vardy z Leicesteru. Arsenal se navíc dobře naladil na důležité srpnové finále národního poháru s Chelsea.

Pro hosty začal zápas naprosto katastrofálně, neboť Dawson již po dvou minutách zasáhl do hlavy ve vlastní šestnáctce Lacazetteho a rozhodčí Dean nařídil pokutový kop, jeho názor vzápětí potvrdilo i video. K němu se postavil právě Aubameyang a chladnokrevně ho proměnil střelou k levé konstrukci, brankář Foster se hnul na opačnou stranu. Svěřenci trenéra Mikela Artety zvýšili svůj náskok v polovině úvodního dějství zásluhou Kierana Tierneyho.

Ještě předtím chtěli na opačné straně srovnat Pereyra s Doucourém, avšak prvního jmenovaného vychytal gólman Martínez a francouzský záložník byl na poslední chvíli zablokován. Pak se domácí vydali do rychlého útoku, po centru z pravého křídla přistrčil Aubameyang balón právě pro Tierneyho, jenž ho levačkou krásně zakroutil ke vzdálenější konstrukci a vsítil tak svou vůbec premiérovou trefu mezi anglickou elitou.

Oba dva aktéři si vyměnili své role za dalších devět minut. Skotský obránce našel gabonského snajpra dlouhým autovým vhazováním, ten si parádně zpracoval míč a pak vystřihl úžasné nůžky, Foster jen zoufale zůstal stát na brankové čáře - 3:0. Od tohoto okamžiku favorit přeci jen lehce polevil a hosté vykřesali naději na udržení ještě v prvním poločase. David Luiz nedovoleně atakoval Dannyho Welbecka a k následné penaltě se postavil tradiční exekutor Troy Deeney.

Ten v klíčový okamžik nezaváhal a Martíneze zkušeně překonal ranou doprostřed branky. Šest minut po změně stran to mohlo být dokonce o jednu branku, jenomže osamocený Masina selhal a trestuhodně pálil nad břevno. V 64. minutě se zjevil tváří v tvář proti domácímu strážci Deeney, nicméně ve stoprocentní možnosti ho zblízka nepropálil. Watford se přeci jen přiblížil k bodovému zisku za další dvě minuty, to totiž po finální nahrávce Sarra zakončoval do zcela odkryté branky Welbeck.

V následujícím průběhu selhal v další obrovské příležitosti Deeney, jehož znovu naprosto famózně vychytal Martínez, na druhé straně zahodil svou šanci na hattrick Aubameyang a prostor tří tyčí minul. V nastaveném čase si ještě vypil kalich hořkosti až do dna Deeney, když tentokráte hlavičkoval o decimetry nad, jenomže ani tato případná branka by Sršňům na záchranu nestačila.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Petr Keš

Myslím že tady Arsík bude dost šetřit síly na finále FA.. 2:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska bych chtěl vidět

Macey-Holding, Sokratis, Medley-Cedric, Torreira, Niles, Saka-Nelson, Laca, Coyle

Což je ale hodně nepravděpodobné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele