10. kolo
27.10.2019 17:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Arsenalu proti Crystal Palace nestačil k výhře ani dvoubrankový náskok

Už podruhé v sezoně pohrdl londýnský Arsenal průběžným vedením 2:0. Stejně jako na půdě Watfordu se Kanonýři nechali obrat o vítězství i v neděli na domácí půdě proti Crystal Palace a týmy na prvních čtyřech místech tabulky se jim opět vzdalují. Utkání mělo kromě čtyř branek o drama postaráno i kvůli nebývalé aktivnímu zapojení videorozhodčího, který v závěru připravil domácí o zdánlivě regulérní gól, a také kontroverznímu odchodu Granita Xhaky, jenž neunesl nevoli tribun a fanoušky si proti sobě okázalými gesty poštval ještě více.

Tým Unaie Emeryho si přitom ani nemohl vysnít lepší nástup do zápasu. Stejně jako ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti portugalské Vitórii byli Kanonýři nebezpeční především ze standardních situací a oba jejich góly padly po rohových kopech, jež zahrával čtvrteční hrdina Nicolas Pepe. Nejprve v sedmé minutě po závaru v šestnáctce skóroval ranou z halfvoleje k přední tyči Sokratis Papastathopoulos a pouhé dvě minuty nato se po Lacazettově přistrčení míče prosadil na zadní tyči i Sokratisův obranný parťák David Luiz.

V samotné mezihře se však Arsenalu stejně jako v předešlých kolech nedařilo, a nejenže si nedokázali vypracovat žádné větší brankové příležitosti, ale svou pasivitou i pustili soupeře zpět do hry. Ještě do přestávky se hosté dočkali snížení, když do hry poprvé zasáhlo video. Sudí Atkinson sice Wilfriedu Zahovi udělil žlutou kartu za simulování po pádu křídelníka Eagles v pokutovém území v souboji s Chambersem, avšak na radu videorozhodčího své rozhodnutí přehodnotil a nařídil pokutový kop, který Luka Milivojević spolehlivě proměnil.

Také po změně stran pokračovali hosté ve zlepšeném výkonu a netrvalo dlouho, než se dočkali vyrovnání. V 52. minutě se Jamesi McArthurovi povedlo odcentrovat přesně k nehlídanému Jordanu Ayewovi, jenž na zadní tyči překonal hlavou i Bernda Lena a odstartoval pro domácí příznivce velmi frustrující zbytek zápasu.

Prvním velkým momentem, který Emirates Stadium pořádně zatřásl, bylo střídání Granita Xhaky a následné reakce všech zúčastněných. Kapitán Arsenalu negativní reakci tribun na jeho pozvolné opouštění hřiště umocnil zbytečnými gesty a naštvaně zamířil přímo do útrob stadionu. Lze očekávat, že tento incident bude mít v londýnském klubu ještě řádnou dohru.

Ani s Xhakovým odchodem se však hra Kanonýrů nezlepšovala a nerozhodný stav přetrvával. Když už se zdálo, že Sokratis se stane hrdinou večera, když řecký stoper po dalším rohovém kopu Pepeho propálil vše, co mu stálo v cestě, rozdrtil radost hráčů i tribun zásah videorozhodčího, podle nějž gólu předcházel faul Chamberse na Milivojeviće. Když pak vzápětí Wayne Hennessey výtečně zakročil i proti ráně Luize a na opačné straně neuspěl ani Zaha, skončilo dramatické utkání na Emirates Stadium 2:2. Další nepovedený výkon Arsenalu a bodová ztráta navrch tak přispívají k ještě většímu tlaku na osobu Unaie Emeryho, jehož působení na trenérské lavici se zdá být v čím dál větším ohrožení.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
Gunner14

S tím co hrajeme pravidelně venku, si nemůžeme dovolit ztrácet body doma. 2-1

Reagovat
Pharrell

10

neprohra AFC

Reagovat
frederik

2:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele