8. kolo
06.10.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenalu zajistil vítězství v úvod Luíz

Fotbalisté Arsenalu protáhli svou neporazitelnost na osm soutěžních zápasů. V nedělním duelu anglické Premier League uspěli doma proti Bournemouthu, jedinou branku utkání vstřelil v úvodu Luíz.

Unai Emery nasadil téměř totožnou jedenáctku s tou pondělní na Manchester United, oproti čtvrtečnímu mači s Lutychem tedy provedl hned deset změn. Jako jediný zůstal v základní sestavě Ceballos, Aubameyanga s Pépém v útočné trojici doplnil Saka. Za Cherries nastoupili stejní hráči jako před týdnem s West Hamem.

Hned z první příležitosti zápasu Gunners udeřili. Exekuce rohového kopu se ujal Pépé a centrem našel přesně hlavu na přední tyč nabíhajícího Davida Luíze, který si naskočil perfektně a o zem poslal míč na zadní tyč. Ramsdale byl naprosto bezmocný.

Ze standardní situace mohli skórovat i hosté. Solanke si sice na penaltě naskočil na přímý volný kop, avšak jeho hlavičce chyběla potřebná přesnost. Z následného útoku Arsenalu zakončoval Pépé, prostor mezi třemi tyčemi ovšem netrefil ani on. Tentýž hráč se v závěru první půle poroučel v pokutovém území k zemi, píšťalka sudího však zůstala němá.

Druhá půle nenabídla mnoho fotbalovosti, lepším týmem v ní byl Bournemouth. Jeho největší šance, která se dá nazvat i tutovou, přišla po padesáti minutách hry. Wilson na malém vápně šikovně obešel Lena, ovšem poté místo střely do prázdné brány volil nahrávku pod sebe. K té se Lerma nedostal a gólová radost Třešní nepřišla.

Cherries se už do další tutové šance nedostaly, naopak mohly ještě kapitulovat. V nastavení totiž brankovou konstrukci nastřelil Aubameyang. Gunners se tak dostali na třetí místo a ztrácí pouhý bod na Citizens, Bournemouth uzavírá první desítku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Mr.S

2:0

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Leno-Chambers, Sokratis, Luiz, Kolasinac-Guzi, Xhaka-Pepe, Ožil, Saka-Auba

3:1(2:0) Góly: Auba, Ožil, Pepe(snad konečně) - Fraser

Reagovat
Kocour Klapuška

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele