35. kolo
12.07.2020 20:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Leicester nezvládl utkání v Bournemouthu

Hráči Bournemouthu v rámci 35. kola Premier League otočili vývoj zápasu s Leicesterem City a vyhráli 4:1. "Lišky" tak mohou v případě zítřejší výhry Manchesteru United přijít o pozici zajišťující postup do Ligy mistrů.

První dobrou příležitost měl v deváté minutě po rohovém kopu Youriho Tielemanse hostující Ayoze Pérez. Povedenou střelou jen opravdu těsně minul vzdálenější šibenici.

Jako první se však mohli ve 24. minutě radovat hosté. Na počátku gólové akce stála ztráta míče domácího Goslinga. Z pravé strany poté odcentroval Tielemans na Iheanacha, jehož střelu zarazila obrana Bournemouthu, z dorážky ale posílil své naděje na zisk koruny krále ligových střelců Jamie Vardy.

Vardy si převzal křížný pas do šestnáctky, naznačil střelu, ale nejprve si povodil Akého a zakončil až z mírného úhlu levačkou přes jeho nohu. Míč přizvedl právě domácí obránce lehkým obloukem půl metru nad břevno.

První pořádná práce pro Kaspera Schmeichela se objevila až v nastaveném čase prvního poločasu. Dánský gólman Leicesteru skokem k tyči vyrazil na roh Brooksovu táhlou střelu z dvaceti metrů.

Přes hodinu hry vypadalo pro "Lišky" bezproblémově. Jenže pak Kasper Schmeichel fatálně chyboval při výhozu. Trefil spoluhráče Ndidiho do zad a po jeho následném faulu na Calluma Wilsona, který postupoval sám na bránu, domácí kopali penaltu. Z pokutového kopu zavěsil doprostřed brány nad padajícím Schmeichelem Junior Stanislas.

Šokující obrat domácího mužstva viděli diváci u televizí o minutu později. Z levé strany vnikl do šestnáctky po skvělé Ricově kolmici Dominic Solanke a po zemi prostřelil Schmeichela.

Aby toho nebylo pro Leicester málo, po další minutě dostal červenou kartu za surovost v přerušení hře turecký stoper Çağlar Söyüncü. Vše potvrdil videorozhodčí.

Domácí využili přesilovku poprvé v 83. minutě. Stanislas dostal křížný pas od právě příchozího Lewise Cooka, povodil si několik obránců soupeře a přestože by jeho rána neměla gólové parametry, stojící Jonny Evans ji srazil do protipohybu bezmocného brankáře.

O čtyři minuty později hosté předvedli další ukázkovou minelu. Po autovém vhazování u vlastního pokutového území proběhla rychlá narážečka a následně trestuhodná přihrávka dovnitř vápna. Tam se však míče zmocnil domácí Dominic Solanke který nabídkou na stříbrném podnose nepohrdl a zblízka vstřelil šajtlí mezi nohama zoufalého Schmeichela čtvrtý gól.

Obrana Foxes hořela v nastavení jako papír a nešťastník Evans málem nahrál na další gól. Jeho zpětnou hlavičku zachytil střídající Surridge, ale sám proti gólmanovi těsně minul bránu.

Kosmetickou úpravu skóre nedovolil hostům v 96. minutě po zpětné přihrávce a Barnesově tvrdé střele Ramsdale. Nohama ji na čáře dokázal odrazit na roh.

Leicester tak dále tápe a nyní mu patří čtvrté místo. Pokud však zítra "Rudí ďáblové" porazí Southampton, poskočí před něj i Chelsea na třetí příčku. Bournemouth uhrál veledůležité tři body v boji o záchranu, z osmnácté pozice ztrácí na sedmnáctý Watford a šestnáctý West Ham tři body.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Dron

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tady končí sranda.

Reagovat
Rezan

Takhle se bojuje o záchranu. Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele