33. kolo
02.04.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester United jede s prázdnou z Wolverhamptonu

Domácím fanouškům se zatajil dech bezprostředně po úvodním hvizdu, když si míč vzal Lingard, okamžitě si to namířil směrem k brance a nebýt jeho nepřesného zakončení, mohlo se jednat o jeden z nejrychlejších gólů v historii Premier League. Obrana Wolverhamptonu byla tedy už v první minutě utvrzena v tom, že pro úspěch bude bezpodmínečně nutné se soustředit po celou dobu zápasu.

Ale defenzíva Wolves začátek zápasu nezvládla, Fred postrčil na pár metrů míč k McTominayovi a ten tvrdou přízemní ranou otevřel skóre. Rui Patricio byl bez šance, výhled domácímu brankáři zakrýval svým tělem Boly, mezi jehož nohama následná střela mladičkého hráče United prošla.

Vlci vylezli z nory za přibližně dalších deset minut. Už notoricky známá dvojice Jiménez a Jota si připsala další branku na svém seznamu. Je obdivuhodné, jakým způsobem spolu tito dva hráči fungují na hřišti. Nejlepší střelec Wolverhamptonu Jimenéz se tentokrát pasoval do role asistenta, dloubl míč svému parťákovi do vápna a ten jeho nabídkou nepohrdl. Oranžově zbarvené tribuny bouřily.

Wolves mohli otočit skóre zápasu do třicáté minuty, jelikož Luke Shaw poslal míč nepřesvědčivým způsobem za sebe do vápna, kam jej pronásledovali hladoví Vlci, Dendonckerova střela z ideální pozice ale nenašla cíl. A Belgičanovi, který měl střelu na svědomí, tak nezbývalo nic jiného než schovat na chvíli hlavu mezi dlaně, otřepat se a pokračovat dál.

Red Devils znervózněli a začali dělat další chyby v obraně. Těsně před poločasem byli rádi, že neinkasovali po rohovém kopu, po kterém nejprve míč propadl celým vápnem, aby jej pak po obraném zákroku dostal na nohu Neves, ten svým spektakulárním pokusem vystrašil De Geu.

Chvíle hostí přišla v 55. minutě. Lukaku poslal nadýchaný centr do šestnáctky, kde ho hlavou trefil McTominay. Patricio ale předvedl zákrok večera, když reflexivně vyrazil míč, jenž mu šel do protipohybu.

O několik sekund později změnila děj zápasu udělená červená karta, kterou obdržel Ashley Young, jemuž na pár metrů nepřesně přihrál McTominay a zkušenému Angličanovi pak nezbylo nic jiného než únik Joty hasit skluzem.

Wolves s přispěním Chrise Smallinga dokázali početní výhody využít. Centrovaný míč z levé strany se dostal mezi dvojici Dendoncker, Smalling a od druhého jmenovaného se balón nešťastně odrazil do sítě. Brance předcházel souboj Jiméneze s Jonesem, ve kterém mexický forvard vyhrál a odražený míč se od něj odrazil ke zmiňované dvojici. Jiménez patřil po celou dobu zápasu k tomu nejlepšímu na hřišti, nelítostně se rval s obranou Rudých ďáblů a dá se říct, že měl na svědomí obě branky.

V deseti dohrávající hosté už vyrovnat nezvládli a zaváhali tak v boji o třetí a čtvrté místo, pro jehož získání je teď potřeba každičký bodík.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
John Obi Mikel

Neboj, my to taky zkazíme

Reagovat
Rezan

A do hajzlu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele