31. kolo
24.04.2019 20:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Wolves vyzráli na dalšího favorita a porazili Arsenal 3:1

Další venkovní zápas Arsenalu, další porážka. Tentokráte severolondýnský celek padl na hřišti obávaného Wolverhamptonu, který si výhrou 3:1 připisuje po Tottenhamu, Manchesteru United a Chelsea další cenný skalp favorizovaného soupeře. Domácí uštědřili protivníkovi lekci z efektivity, když třikrát skórovali ještě do přestávky a poskočili tak na sedmé místo, zatímco týmu Unaie Emeryho protéká boj o postup do Ligy mistrů mezi prsty.

Arsenal vstoupil do utkání sebevědomě a soupeři v úvodních pasážích takřka nepůjčil míč. Ani drtivá územní převaha Kanonýrů však v žádnou větší brankovou příležitost nevyústila, neboť všechny slibné kombinace okolo pokutového území postrádaly tu správnou finální přihrávku či zpracování.

To domácí byli mnohem nekompromisnější. Zatímco v minulém kole se Wolves proti Brightonu po celý zápas trápili v zakončení a museli se spokojit s bezbrankovou remízou, tentokráte jim stačily tři střely na bránu k tomu, aby se do přestávky ujali drtivého vedení 3:0.

Nejprve se krátce před uplynulou půlhodinou hry prosadil z přímého kopu Ruben Neves, jenž ladně překonal hráčskou zeď a Bernd Leno plachtil k tyči marně. Průlom skóre dodal Wolverhamptonu na odvaze a netrvalo dlouho, než se na stadionu Molineux slavilo podruhé. Raúl Jiménez ještě v nadějné pozici neuspěl, ovšem po nakrátko rozehraném rohu neuhlídala defenziva Arsenalu Matta Dohertyho, jenž se dostal k míči před vyběhnuvším Lenem a jemně jej hlavou přizvedl do sítě. Katastrofální poločas z pohledu Kanonýrů pak v nastavení dokonal Diogo Jota, jenž využil špatné Xhakovy rozehrávky a z úniku procpal míč pod Lenem do třetice.

Vzhledem k početným absencím včetně Piérra-Emericka Aubameyanga ani neměl Unai Emery příliš možností se sestavou výrazněji zahýbat, a tak se výjimečně žádné poločasové střídání na straně Arsenalu nekonalo. Hosté sice po změně stran pokračovali v převaze, ovšem konsolidovaná obrana Wolves je úspěšně držela na uzdě v dostatečné vzdálenosti od brankáře Patrícia a portugalský brankář i nadále zůstával zcela bez práce.

Ani s příchodem dvojice Guendouzi-Kolašinac se trápení Arsenalu nezmenšilo a mohlo být dokonce ještě hůř, když Jiménez v další dobré šanci nevypálil vedle. Až deset minut před koncem se hosté procpali k první střele mezi tři tyče a stejně jako v případě Wolves také oni skórovali, když se ze Xhakova rohového kopu prosadil hlavou Sokratis Papastathopoulos. Víc už toho ale Kanonýři nestihli a s druhou porážkou v řadě výrazně krátí své šance na ukořistění čtvrtého místa. Wolves naopak díky dalšímu cennému skalpu poskočili na sedmou příčku.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Leno-Sokratis,Koscielny,Monreal-Niles,Torreira,Guendouzi,Kolašinac-Ozil-Lacazette,Aubameyang

O:2 (O:1) 38.Lacazette, 79.Kolašinac.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
aaronramsey

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal ide v rytme.pokial sa umiestnia do 4.miesta.bude to nezasluzene...

Reagovat
Mikesh

Tak co Emíku, ještě pořád to máme ve svých rukou? Přestaň se už těch zbytečně bohatých sráčů zastávat a doufám, že půlku znich povyhážeš, jeden zápas bez Ramseyho a sme v prdeli, čestný gól musel dát kdo jiný než obránce.

Reagovat
Muza

Hráči a celý realizační tým co odpovídá za výsledky, bych nakopl do prdele a poslal hrát někam na Jamajku. To co předvádí, je otřesný a ubohý. Nestačí na průměrný kluby v Premier league, co by chtěli hrát proti top týmům v lize mistrů. Absolutně tam nemají co dělat. Jsou trapný . A ve finále nechají odejít jediného záložníka co něco hraje a zadarmo. To nepochopím, jak něco takového je možné. V jiných klubech se tohle nevidí. Hlavně že zůstane Ozil co hraje totální hovno a bere 350 tisíc týdně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele