17. kolo
15.12.2018 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wolves protáhli vítěznou sérii, Bournemouth se nadále topí v porážkách

Střetnutí Wolverhamptonu s Bournemouthem jen potvrdilo, a ještě více prohloubilo aktuální rozpoložení obou celků. Domácí totiž navázali na dobrou formu z posledních týdnů a výsledkem 2:0 si připisují třetí ligovou výhru v řadě, přičemž tým Eddieho Howea naopak utrpěl hned šestou porážku z posledních sedmi kol. Tyto statistiky odráží i aktuální umístění, kde se Wolves posunuli už na sedmé místo jediný bod za Manchester United, zatímco hosté po následné výhře West Hamu padli až do dolní poloviny tabulky na příčku jedenáctou.

Od úvodních minut byli diváci svědky svižného utkání s několika slibnými náznaky šancí před oběma brankami. Nejprve Joshua King v třetí minutě prováhal vhodný moment ke střele a umožnil tak Conoru Coadymu jeho pokus na poslední chvíli tečovat mimo tři tyče, a dvanácté minutě se zablýsklo na druhé straně. Danielsova křižná přihrávka našla přesně Dioga Jotu, jenž vnikl do rozhozené defenzivy Cherries, a i když se mu zakončení nevyvedlo, Raúl Jiménez stál ve správný čas na správném místě a doklepl zblízka míč do odkryté brány.

Hostům záhy nepřidalo ani vynucené střídání Tyrona Mingse, ovšem ani Wolves se nevyvarovali zranění, neboť Diogo Jota po změně stran nebyl schopen pokračovat ve hře kvůli nešťastné kolizi s Cookem, jenž mu na sklonku první půle skvělým obranným zákrokem znemožnil vydat se do samostatného úniku po kvalitní průnikové přihrávce Jiméneze.

Jotův náhradník Helder Costa měl na noze navýšení hubeného náskoku Wolverhamptonu, avšak pobídku Gibbse-Whitea promarnil hrubě nepřesným zakončením svou slabší pravačkou. Manažer hostí Eddie Howe zareagoval na nepříznivý vývoj utkání nasazením nejlepšího klubového střelce Calluma Wilsona a s nástupem anglického forvarda se hra Cherries vskutku výrazně zvedla. Júnior Stanislas však z přímého kopu pouze rozezvučel brankovou konstrukci a Wolves v samém závěru využili otevřené obrany soupeře k rychlému brejku, na jehož konci se po Costově kolmici objevil čerstvě střídající Iván Cavaleiro a chladnokrevným zakončením stanovil konečné skóre 2:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele