16. kolo
08.12.2018 16:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

West Ham si znovu zastřílel a opanoval malé derby s Crystal Palace

Při výběru nejzábavnějších anglických klubů v posledních týdnech by se West Ham United mohl směle cpát do čela. Tým Manuela Pellegriniho v sobotu oslavil již třetí výhru v řadě za sebou, a to opět po dramatické přestřelce, neboť proti Crystal Palace musel obracet skóre na konečných 3:2. Hosté naopak pokračují v letošním trápení a Roy Hodgson má před sebou kus práce, jestli se nechce stát třetím propuštěným manažerem letošní sezony...

Ve všech zmíněných třech případech, kdy West Ham dovedl svá ligová klání do vítězného konce, skóroval právě třikrát a poskočil již na desátou příčku. Přesto musí Pellegrinimu přidávat na starostech defenzivní práce týmu, neboť jak proti Cardiffu, tak i nyní jsou právě zde nejvíce patrné rezervy, jež musí Kladiváři smazat, pokud mají ambice útočit na horní patra. Hosté šli ostatně do vedení prakticky z prvního pořádného útoku, když Van Aanholtův přímý kop našel hlavu Tomkinse, jehož pobídku beze zbytku využil James McArthur k propálení bezmocného Lukasze Fabianského.

Po zbytek první půle sice měli domácí územní převahu, ale jejich početná salva centrů byla pro urostlé duo Sakho-Tomkins jen vodou na mlýn, a do kabin se tak málem odcházelo dokonce za dvoubrankového vedení hostí. Přímý kop Milivojeviće v samém nastavení totiž orazítkoval brankovou konstrukci.

V druhé půli již na trávník nevyběhl cardiffský hrdina Lucas Pérez, jehož na hrotu nahradil Andy Carroll, ovšem tím pravým strůjcem obratu domácích byl Robert Snodgrass. Někdejší hvězda Norwiche se v posledních týdnech těší excelentní formě, což se jen potvrdilo pouhé tři minuty po změně stran, když Snodgrass povedenou kroucenou ranou z hranice pokutového území skóroval svůj vůbec první gól v dresu Hammers a srovnal na 1:1.

Obdobně jako v minulém kole na sebe i tentokráte další góly domácích nenechaly dlouho čekat. Nejprve potvrdil své vytříbené střelecké instikty a postavení vždy na správném místě Javier Hernández, jenž doklepl do sítě vyražený míč po přímém kopu Felipeho Andersona, a jen pár minut nato dokonal zvrat utkání právě brazilský záložník. Anderson se ocitl na konci bleskové kombinační akce, posunul si na hranici šestnáctky míč blíže ke středu a exkluzivní ranou na zadní tyč vstřelil svůj pátý gól v posledních šesti ligových zápasech.

Nebyl by to však West Ham, aby ještě v závěru utkání nedošlo na patřičné drama. Čtvrthodinu před koncem totiž hosté rychle rozehráli rohový kop nakrátko a Meyerův centr do nezformované defenzivy soupeře plně zužitkoval střídající Jeffrey Schlupp. Tím se ale hráči Palace vyčerpali a po trapné porážce s Brightonem odcházejí s nepořízenou i z londýnského olympijského stadionu. Se ziskem pouhých dvanácti bodů se Eagles drží jen zuby nehty nad pásmem sestupu, zatímco rozjetý West Ham pojede na další městské derby proti poslednímu Fulhamu potvrdit střeleckou i výsledkovou fazonu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
duloig

A berme 3 body C O Y I ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Jo, jo, jo!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Za 20 min 2. půle bylo vymalováýno. I když jsem poslední minuty visel očima na čase, opět jsme hráli slušnej zápas. Dnes bych si dovolil jmenovat dva hráče: Zabaleta, Andreson. Prostředek tabulky je solidní, ale máme na to hrát ještě výš. Škoda těch prvních čtyř kol, jinak jsme byli ve hře o poháry. Ať to nekončí! COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuj se nic .Valec bude pokracovat.Celej tym slape krasne!!Ale ten Anderon,na toho jo radost pohledet...:-))))

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele