10. kolo
27.10.2018 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Watford FC - Huddersfield Town 3:0

Žádné překvapení se nekonalo, Hornets si rozdílem tří branek poradili s trápícím se Huddersfieldem. Ten tak zůstává na poslední pozici ligové tabulky.

První minuty neodpovídaly předvídanému scénáři. Hosté se vrhli do útoku a byli nebezpeční. Střelu Aarona Moye však zlikvidoval Ben Foster. Sympatický začátek v podání hostů, kteří v dosavadní sezóně vsítili pouze tři branky a s nulou na kontě vyhraných zápasů doufali v prolomení této krize, neměl dlouhého trvání. V 10. minutě si vzal míč Roberto Pereyra, neatakován sólovým únikem vyřadil ze hry doslova celou obranu Terriers a otevřel skóre zápasu. Domácím vstřelená branka dodala sebevědomí a ujali se otěží zápasu. Na druhou branku nemuseli dlouho čekat. Opět se jednalo o samostatnou akci. Barcelonský odchovanec Gerard Deulofeu si ladně poradil s dvojicí protihráčů a s přehledem zakončil svůj průnik tvrdou střelou. Huddersfield mohl reagovat vzápětí, ale Löweovu střelu vyškrábl špičkami rukavice na břevno Forster. Diváci na Vicarage Road se opravdu nenudili. Další pohledná akce domácích skončila střelou Deulofea těsně vedle tyče. Lössl mohl jen sledovat očima, jak míč míjí o kousíček levý roh branky. Do poločasu se přihodilo ještě několik zajímavých situací. Z nichž nejnebezpečnější byla dalekonosná střela Billinga z 38. minuty. I s tou si však skvěle chytajíci Foster poradil.

Na začátku druhé půle se sám na Lössla hnal Deulofeu. Svůj únik ale nedokázal přesně zakončit. Španělský křídelník neměl dost a proháněl dál a dál obranou čtveřici Huddersfieldu. V 59. minutě stál u zrodu akce, kterou po přiťuknutí patičkou od Pereyry zakončoval Hughes. Lössl ale reflexivně sklapl nohy k sobě a nedovolil přízemní střele průchod mezi tři tyče. Z protiútoku na druhé straně zahrozil Mbenza, ale Foster byl tento zápas nepřekonatelný. Pokud existovala naděje Huddersfieldu na bodový zisk, zhasla v 80. minutě. Přímý kop zahraný na zadní tyč sklepl pro Isaaca Successe Femenía a nigerijský forvard se z malého vápna nemýlil. Zlomení Terriers se už nezmohli na žádnou odpověď. Naopak mohli být rádi, že neodjeli domů s větším výpraskem. Pereyrovu střelu v nastaveném čase, ale vytěsnil Lössl. Trápení hostí tak pokračuje. Drží se na samotném chvostu tabulky a příští týden je čeká souboj s Fulhamem, což by mohl být v konečném důsledku jeden z klíčových zápasů v boji o udržení. Naopak domácí mohou být spokojeni. I přes absenci kapitána Deeneyho se dokázali gólově prosadit, a to nejen jednou. Na Javiho Garciu tak čeká v příštím týdnu nelehký úkol při skládání útočné řady. Může jej však uklidňovat, že příštím soupeřem Hornets jsou Straky z Newcastlu, které hnízdí na předposledním místě a měly by tak být snadným soustem pro rozjeté žluté dresy.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
TerriersSKCZ

Preview na dnešný zápas Huddersfieldu vo Watforde: http://www.huddersfield.sk/club-news/watford-huddersfield-preview/

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele