24. kolo
30.01.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace mělo v Southamptonu dlouho navrch, přesto bere pouze bod

Dramatické střetnutí na stadionu St. Mary’s mezi Southamptonem a Crystal Palace nakonec vítěze nepřineslo. Blíže k zisku tří bodů měli po valnou část večera hosté, jež poslal v první půli do vedení Wilfried Zaha, jenže právě hvězda Eagles v závěru viděla červenou kartu a utkání nakonec skončilo dělbou bodů kvůli trefě rozjetého Jamese Warda-Prowse 1:1. Oba celky tak i nadále zůstávají na totožném bodovém zisku, byť si díky této remíze v ligové tabulce shodně polepšily o jednu příčku výše a na sestupové pásmo nyní drží čtyřbodový náskok.

Zatímco domácí usilovali o třetí ligové prvenství v řadě, jejich soupeř naopak v předešlých dvou kolech utrpěl porážky. Přesto tým Roye Hodgsona vstupoval do zápasu v dobrém rozmaru, neboť si spravil chuť v FA Cupu na úkor Tottenhamu, a zaznamenal lepší vstup do zápasu i tentokráte. Střelecké pokusy Milivojeviće a McArthura ještě úspěch vinou chabé přesnosti nepřinesly, ovšem krátce před poločasovým odchodem do kabin se Crystal Palace přece jen dočkal. Výhody po faulu na Townsenda beze zbytku využil Wilfried Zaha, jenž si zasekl míč na silnější pravou nohu a tvrdou ranou propálil bezmocného brankáře McCarthyho.

Hosté měli po změně stran na dosah i navýšení hubeného náskoku, když McCarthy zaváhal při rohovém kopu a gólové zakončení Bakaryho Saka musel na brankové čáře odvracet stoper Jan Bednarek. Místo pohodové výhry tak naopak přišel zmar v podobě vyrovnání, kterého Saints docílili třináct minut před koncem. Povedená akce po levé straně vyústila v Targettovu přihrávku k volnému Wardu-Prowsovi, jenž svým gólem ve třetím po sobě jdoucím zápase potvrdil svou střeleckou fazonu.

V samém závěru pak ještě Wilfried Zaha neudržel nervy na uzdě, když si vysloužil za faul na střelce vyrovnávacího gólu žlutou kartu, kterou před sudím Marrinerem okázale oslavil ironickým potleskem, za což obratem vyfasoval kartu podruhé a musel předčasně putovat do útrob stadionu. Posledních několik minut tak Southampton dohrával v početní převaze, ovšem nastalou výhodu již využít nedokázal. Přesto je vzhledem k průběhu utkání a většinové převaze hostů získaný bod pro Saints úspěchem, zato Crystal Palace bude s konečným výsledkem i trestem svého klíčového hráče hrubě nespokojen, tím spíše, že se v první půli hrubý faul Stephense na Townsenda obešel dokonce i bez žlutého napomenutí.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele