26. kolo
09.02.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Drama v nastavení ovládl v Southamptonu Cardiff

Když už se zdálo, že s příchodem Ralpha Hassenhüttla se Southampton dokáže vyvarovat bláznivých ztrát v závěrečných minutách, sobotní duel proti Cardiffu byl takřka jako návrat v čase do éry mizerných výsledků pod vedením Marka Hughese. Přestože Saints dokázali na samém sklonku zápasu vyrovnat, obratem v třetí minutě nastavení ještě jednou inkasovali a připisují si v přímém boji o záchranu krutou porážku 1:2, která naopak Cardiff vystřelila mimo sestupové příčky.

Ligový nováček tak i nadále překonává předsezonní očekávání a druhou výhrou v řadě se ziskem pětadvaceti bodů po večerní výhře Burnley okupuje šestnácté místo, Southampton má o bod méně a je až osmnáctý. Domácí navíc touto prohrou přišli i o pětizápasovou šňůru bez porážky, zatímco Bluebirds si vůbec poprvé od dubna 1962 dokázali připsat dvě prvoligové výhry v řadě za sebou.

První půle přitom žádnému dramatu a bláznivé přestřelce nijak nenasvědčovala, neboť za celých pětačtyřicet minut byla kromě tuhého boje ve středu pole k vidění pouhopouhá jedna střela mezi tři tyče. Pokus Piérra Emila Hojbjerga zpoza šestnáctky ale zapadla do náruče připraveného Neila Etheridge, a tak se do kabin o přestávce odcházelo za bezbrankového stavu.

Ani po změně stran se zprvu nic význačného neudálo, ovšem v devětašedesáté minutě hosté zničehonic udeřili hned ze svého prvního rohového kopu v zápase. Rallsův centr našel hlavu Patersona, jenž míč usměrnil na zadní tyč vstříc Solu Bambovi a důrazný cardiffský obránce zblízka napálil míč do sítě. Cardiff byl v tu chvíli na koni a pět minut nato málem své vedení zdvojnásobil, když se k ráně odhodlala zimní posila Leandro Bacuna, ale Alex McCarthy si s touto střelou poradil.

S blížícím se závěrem utkání se ovšem hra odehrávala především na útočné polovině Saints, kteří pokoušeli štěstí skrze Yana Valeryho či Charlieho Austina, ale vytoužené vyrovnání stále nepřicházelo. Pětiminutové nastavení však předešlé herní strádání bohatě vynahradilo a Saints se v jeho úvodu podařilo srovnat rovněž z rohového kopu. Prudký pas Jamese Warda-Prowse prosvištěl šestnáctkou až k Jacku Stephensovi, jenž na zadní tyči překonal Etheridge a rozbouřil stadion St. Mary’s, který ale dvě minuty nato hosté zase zmrazili. Střídající Camarasa zastavil ránu Artera, posunul míč Kennethu Zohoremu a ten v natěsnané šestnáctce propálil vše, co mu stálo v cestě, díky čemuž Bluebirds mohou slavit další velecenný tříbodový zisk.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele