1. kolo
12.08.2018 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Burnley FC 0:0

První bezbrankový výsledek nového ročníku Premier League se urodil v Southamptonu. Na tamní St Mary's Stadium dorazilo Burnley, které mělo více šancí, avšak z žádné z nich se hosté neprosadili. To platilo i pro domácí, kteří bezvýsledně hrozili především z rohových kopů.

V sestavě Saints dostal šanci od začátku stoper Vestergaard, který na jih Anglie přišel v létě z Brém. Ofenzívu zase posílila další letní akvizice Armstrong. Za hosty se mezi tři tyče postavil bývalý anglický reprezentant Hart, který chce u Clarets restartovat kariéru. Český útočník Vydra se nevešel ani na lavičku náhradníků.

Hráči Burnley se již po sedmi minutách chtěli radovat z gólu, oslavy jim ale překazil asistent rozhodčího, který si správně všiml, že autor střely Westwood stál v ofsajdu. Další velkou šanci hostů měl o čtyři minuty později Lennon, kterého ve stoprocentní šanci vychytal brankář McCarthy. V 17. minutě se konečně činil také Hart na druhé straně, jenž po centru Bertranda vyrazil hlavičkový pokus Leminy.

V nastavení prvního poločasu opět podržel Southampton McCarthy. Po Gudmundssonem zahraném přímém kopu vrátil míč do ohně nůžkami, kde Hendrick hlavičkou pořádně zaměstnal gólmana domácích. Čtyři minuty po změně stran se do šance opět drali Clarets, jenže do Gudmundssonovy dost možná gólové střely se na poslední chvíli vložil Stephens a pokus islandského fotbalisty odrazil na rohový kop.

Po hodině hry se Burnley málem prosadilo do vlastní svatyně, nešťastnou hlavičku ale na brankové čáře odvrátil dobře postavený Westwood. Sedmnáct minut před koncem rozehrál další rohový kop Saints Elyounoussi, ale s hlavičkou Leminy si poradil Hart. Více toho již oba celky nenabídly a po závěrečném hvizdu si připsaly po bodu za bezbrankovou remízu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vedder

2:0

Reagovat
Theft90

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele