16. kolo
09.12.2018 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Wolves v nastavení rozhodli proti oslabenému Newcastlu

Fotbalisté Wolverhamptonu se vrátili na vítěznou vlnu. Po domácím úspěchu s Chelsea si tři body odváží i z Newcastlu, kde až v nastaveném čase rozhodl Matt Doherty.

Newcastle vstoupil do utkání mnohem aktivněji. Pořádnou šanci si ale nevytvořil, vše skončilo u náznaků. Studenou sprchou pro domácí byla v 17. minutě branka Dioga Joty, který si nerušený a nehlídaný zpracoval centr Heldera Costy. Slovenský brankář Dúbravka si na míč sáhl, gólu ale neměl šanci zabránit.

Odpověď Newcastlu byla rychlá. O pět minut později se přímého kopu ujal Rondon. Parádní ranou trefil břevno, od kterého sem míč odrazil na brankovou čáru a Wolves na chvíli nebezpečí zažehnali. Sám autor trestného kopu okamžitě poslal míč zpět do vápna, našel Ayozeho Péreze, který hlavou překonal Patrícia. Newcastle měl i po zbytek první půle převahu, závažnou situaci ale portugalský gólman řešit nemusel.

Obrovský problém pro Straky nastal asi deset minut po začátku druhého poločasu. Hrubici udělal u postranní čáry Yedlin. O míč ho obral Jota, který už mířil sám na brankáře. Yedlin zatáhl za záchranou brzdu a Jotu stáhnul, za což mu sudí udělil kartu červené barvy. S tímto momentem byl po zápase hrubě nespokojený Rafael Benítez. "Potřebujeme VAR, hned. Lascelles byl dost blízko na to, aby to nebyla červená karta. Myslím, že můj tým udělal pro vítězství dost. Je to jasné. Tohle může zničit vaši sebedůvěru," prohlásil lodivod Magpies.

To byla voda na mlýn hostům. Čtvrt hodiny před koncem napálil střídající Raúl Jiménez horní tyč. Dúbravka se ještě musel činit proti Dohertymu, kapituloval až ve čtvrté minutě nastavení. Protiútok hostů táhl aktivní Jota, na jeho střelu po sólové akci ještě slovenský strážce zareagoval, míč se ale odrazil k Dohertymu, který hlavou pohodlně dorazil do prázdné brány.

Newcastle tak již třetí zápas v řadě nevyhrál a drží se jen jedno vítězství od Huddersfieldu na sestupových pozicích. Naproti tomu Wolves porazili svého soupeře poprvé v historii Premier League a dostali se do horní poloviny tabulky, na sedmý Everton ztrácí pouhý jeden bod.

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
NuFc23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Noustress

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele