19. kolo
26.12.2018 16:00 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool uspěl proti Newcastlu a drží první místo

Hráči Liverpoolu si osmou ligovou výhrou v řadě upevnili vedení v tabulce Premier League. Na vítězství proti Magpies měli největší zásluhu střelci Lovren, Salah, Shaqiri a Fabinho. Newcastle především kvůli bídné ofenzivě zůstává v bojích o záchranu.

Do první velké šance se překvapivě dostali hosté. Ritchieho centr trestuhodně podskočil van Dijk a na malém vápně zcela nebráněný hlavičkoval Joselu, jenže mu střela vůbec nesedla a zamířila daleko od brány. Udeřit tudíž mohli Reds. Rohový kop rozehráli nakrátko, Robertsonův míč do vápna odvrátil Lascelles pouze k Lovrenovi. Chorvatský stoper nedal Dúbravkovi nárok a výstavní ranou poslal svůj tým do vedení.

Po necelých dvaceti minutách Firmino parádním lobem vysunul Maného, jenž mohl jít sám na bránu. Míč si ale nezpracoval úplně ideálně a od nohy mu ho sebral připravený Dúbravka. Dlouhou dobu diváci žádnou gólovou šanci neviděli, až chvíli před poločasem se ujal přímého kopu Shaqiri. Jeho střelu ještě mírně nadzvedla zeď, i díky tomu rána mířila těsně pod břevno a nadělala brankáři Newcastlu veliké problémy.

Po poločase už Liverpoolští svůj náskok navýšili. Dummett ve vápně stáhl Salaha, ten tomu sice hodně přidal, přesto sudí odpískal penaltu. Sám Egypťan se ujal její exekuce a byť Dúbravka vystihl stranu, umístěnou přízemní ránu neměl šanci chytit. Netrvalo dlouho a mohlo být pro Straky zase zle. Lascelles hrůzostrašně pokazil rozehrávku, načež Shaqiri vyslal vpřed Maného. Senegalec se ještě snažil najít Firmina, pohotový Yedlin však srazil balón ke gólmanovi.

Asi dvacet minut před koncem pálil poměrně nebezpečně Firmino, nicméně Dúbravka jeho střelu zlikvidoval a míč nepustil ani k dobíhajícímu Salahovi. Třetí trefy se domácí dočkali v 79. minutě. Mané přenesl balón napravo na Alexandera-Arnolda. Ten nezvládl vystřelit, dostal ale míč alespoň k Shaqirimu, na něhož již čekalo jednoduché zakončení a Anfield tak mohl potřetí jásat.

Do konce základní části zbývalo asi pět minut, když si na Salahův roh naskočil Fabinho a zády k brance dokázal překonat Dúbravku počtvrté. Liverpool mohl skóre ještě navýšit, jenže Lovrenův dobrý nákop poslal Mané pouze nad bránu.

Reds v tomto utkání potvrdili svou formu a jsou stále v lize neporažení, Magpies naopak nenavázali na dobré venkovní výsledky z poslední doby.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
LokoLFC

2:0

Reagovat
NuFc23

Snad to nebude vyprask

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek o Liverpoolu . Premiér league ale hraje 20 týmů a ne jen 5-6. Je docela zajímavé když koukam na sestřihy jak u týmů co jsou pod první šestkou komentátoři ani neumí vyslovovat jména jejich hráčů, protože je neznají . Jsem zvědavý jak to bude v zápase. Liverpoolu titul přeji,ale ten PSYCHUS na jejich lavičce je docela směšný.

Reagovat
topinho

5:0

Reagovat
syraLFC

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele